Головна Новини Світ Росія Росія витрачала мільйони доларів на таємну політичну кампанію у світі – розвідка США
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія витрачала мільйони доларів на таємну політичну кампанію у світі – розвідка США

РФ намагається отримати лояльність серед інших країн через хабарництво.

14 вересня 2022, 05:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія витратила понад 300 млн доларів з 2014 року на різні проросійські таємні впливи в декількох країнах світу. Про це пише видання Washington Post з посиланням на американського анонімного чиновника.

Росія витрачала мільйони доларів на таємну політичну кампанію у світі – розвідка США

Росія витрачала мільйони доларів на таємну політичну кампанію у світі. Фото з відкритих джерел

За даними розвідки США було встановлено, що РФ витрачала значні кошти для послаблення демократії у кількох десятках країн, зокрема це країни Європи та Африки. Таким чином, російська влада, намагалась встановити режими більш прихильні до себе.

Сам таємний звіт про витрати РФ у світі був створений для адміністрації президента США Джо Байдена. Чиновник повідомив цю заяву журналістам, адже сподівається, що таким чином іноземні партії, їх лідери та інші кандидати зрозуміють, що перебувають під пильним оком американської розвідки та перестануть брати гроші в РФ, якщо ж ні, то ці посадовці та організації будуть викриті.

Американський чиновник навів приклад з однією азійською країною, де російський посол був залучений у якості посередника. Він передавав гроші Росії для одного з кандидатів у президенти країни.

Також, анонімне джерело вказало, що у звіті з’являється ім’я бізнесмена Олександра Бабакова, а також Євгенія Пригожина, відомого як "кухар Путіна". Цікаво, що останнього ФБР розшукую через втручання у вибори в США в 2016 році.

Раніше, видання "Коментарі" писало про російських військових, які вчиняють подібно до німецьких нацистів.

Також, портал "Коментарі" повідомляв, що Російська Федерація зіткнулась з проблемами для формування бюджету на наступні роки. Про це заявив Міністр фінансів РФ Антон Сілуанов.




 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини