Головна Новини Світ Росія Росія виводить своїх найманців із Буркіна-Фасо: де вони скоро воюватимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія виводить своїх найманців із Буркіна-Фасо: де вони скоро воюватимуть

Російські найманці будуть перекинуті в Курську область

30 серпня 2024, 23:26
Поділіться публікацією:

Російська приватна військова компанія "Ведмеді", яка, ймовірно, має зв'язки з Міністерством оборони Росії, залишає Буркіна-Фасо через наступ Збройних Сил України в Курській області, повідомляє французьке видання Le Monde.

Росія виводить своїх найманців із Буркіна-Фасо: де вони скоро воюватимуть

ПВК "Ведмеді"

Згідно з інформацією газети, у Буркіна-Фасо перебувало близько 300 російських військових. Вони прибули до столиці країни Уагадугу у травні для охорони голови місцевої хунти, капітана Ібрагіма Траоре.

Як повідомляє видання, офіційною причиною виходу російських найманців з Африки, всього через три місяці після їхнього прибуття, названо участь у захисних діях проти українського наступу, який розпочався 6 серпня в Курській області.

Зокрема, командир бригади "Ведмеді" Віктор Єрмолаєв підтвердив цю інформацію журналістам Le Monde, зазначивши: "Коли ворог приходить на нашу російську територію, всі російські солдати об'єднуються проти спільної загрози, забуваючи про внутрішні розбіжності".

При цьому 27 серпня в телеграм-каналі бригади "Ведмеді" було повідомлено про повернення підрозділу на базу в окупованому Криму через "останні події".

Хоча в "Ведмедях" заперечують свою співпрацю з Міністерством оборони Росії, є ознаки контактів з російськими військовими керівниками. Так, 5 квітня 2023 року заступник міністра оборони Росії Юнус-Бек Євкуров, який відповідає за військову присутність Росії в Африці, особисто відвідав табір у Перевальному в окупованому Криму, щоб запропонувати свою підтримку.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ почали операцію в Курській області ще 6 серпня. Втім, зараз західні ЗМІ критикують президента Володимира Зеленського за рішення почати цю операцію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини