Головна Новини Світ Росія Росія внесла нову країну у список «недружніх країн»
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія внесла нову країну у список «недружніх країн»

Росія розширила список недружніх держав.

3 серпня 2023, 12:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський уряд додав Норвегію у список "недружніх країн" до РФ та ввів новий ліміт представників норвезького дипломатичного представництва. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву кабміну РФ.

Росія внесла нову країну у список «недружніх країн»

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Росія стверджує, що Норвегія здійснила недружні дії до представників російського дипломатичного корпусу.

"Уряд включив Королівство Норвегія до переліку іноземних держав, які здійснюють недружні дії, спрямовані проти російських дипломатичних представництв за кордоном", — написали у заві кабміна РФ.

Відповідно до указу Путіна про протидію "недружнім країнам" Російська Федерація вирішила зменшити кількість дипломатів Норвегії, які перебувають на території РФ. У повідомленні йдеться, що новий ліміт встановлений на рівні 27 осіб.

Крім того, Росія нагадала, що держави, які є у списку "недружніх країн" можуть отримати повну заборону від Кремля на наймання нових працівників.

Нагадаємо, що до списку "недружніх країн" до Росії також були включені Хорватія, Греція, Данія, Словенія, Словаччина, Чехія та США. Більшість держав потрапили у список через виселення частини російських дипломатів зі своїх країн, адже вони підозрювались у шпигунстві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що секретар РНБО України Олексій Данілов розповів, що саме Захід не може зрозуміти щодо Росії. За його словами партнери України не розуміють, що процес розпаду РФ вже запущено і у майбутньому ця країна не буде існувати.

Також "Коментарі" писали, що популярна співачка Лайма Вайкуле різко критикує росіян та називає їх ідіотами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини