Головна Новини Світ Росія Росія залишає у своєму арсеналі атомні підводні човни-зомбі: аналітик пояснив мету
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія залишає у своєму арсеналі атомні підводні човни-зомбі: аналітик пояснив мету

Військові сили РФ у своїх звітах вказують на наявність 13 атомних субмарин, однак за звітом аналітиків більшість з них є "зомбі".

15 серпня 2023, 11:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Політолог і експерт з російських збройних сил Павло Лузін вважає, що Росія штучно завищує кількість атомних носіїв, щоб конкурувати у цьому питанні зі Сполученими Штатами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на аналітичну платформу Riddle, яка спеціалізується на Росії.

Росія залишає у своєму арсеналі атомні підводні човни-зомбі: аналітик пояснив мету

Атомний підводний човен. Фото з відкритих джерел

Павло Лузін пояснює, що більшість човнів, які Росія вказує у своїх звітах є "зомбі-субмаринами" і насправді вже не можуть бути введені в експлуатацію.

Автор статті пише, що Кремль офіційно звітує про наявність 13 стратегічних підводних човнів, які здатні транспортувати ядерну зброю. Однак за словами експерта низка джерел вказує, що насправді у Росії лише шість субмарин, які готові виконувати свої завдання. Тоді як в США 13 з 14 стратегічних субмарин готові до своїх завдань

Метою таких даних є здійснення політичного тиску на США, їхніх союзників та решту міжнародної спільноти.

"Москва щосили чіпляється за ідею ядерного паритету зі Сполученими Штатами як за основу своєї зовнішньої та внутрішньої політики, але ідея паритету в реальності вже мертва", — вважає Павло Лузін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території країни НАТО вибухнула російська морська міна. За повідомленнями екстрених служб Румунії, вони не вперше фіксують морські міни у своїх акваторіях, і з початку повномасштабного вторгнення знешкодили щонайменше п'ять таких бомб.

Також "Коментарі" писали про представника Головно управління розвідки Вадима Скібіцького, який розповів, чи буде у Росії масова мобілізація і які фактори свідчать про це.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини