Головна Новини Світ Росія Росія запустила в космос ракету з військовим супутником: що про нього відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія запустила в космос ракету з військовим супутником: що про нього відомо

На борту російської ракети Союз-2.1Б був супутник ЕКС Тундра

25 листопада 2021, 12:57
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Росія запустила до космосу новий супутник. Про це повідомляє видання "Кореспондент".

Росія запустила в космос ракету з військовим супутником: що про нього відомо

Земля. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, з космодрому Плесецька, що в Архангельській області Росії було здійснено запуск космічної ракети Союз-2.1Б. На її борту був космічний апарат для Міноборони РФ.

За даними ЗМІ, за кілька годин військовий супутник Єдиної космічної системи Тундра буде виведений на задану орбіту. Апарат призначений для виявлення пусків міжконтинентальних балістичних ракет.

Повідомляється, що у перспективі орбітальне угруповання складатиметься з десяти апаратів Тундра. Їхнє розгортання заплановане до наступного року. Декількома роками раніше на орбіту Землі вже були виведені перші три нові системи попередження про ракетний напад.

Апарати приходять на заміну апаратам супутникової системи виявлення стартів міжконтинентальних балістичних ракет із континентальної частини США – Око та Око-1.

Як пише видання, супутники Тундра на відміну від старих апаратів зможуть відстежувати не лише самі запуски ракет із землі та води, а й визначати їхні балістичні траєкторії та ймовірні зони поразки.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що шестиколісний ровер Curiosity надіслав нове фото із поверхні Марса. Навігаційні камери апарату відобразили великий ландшафт планети. Марсохід надіслав дані на Землю, а фахівці поєднали їх в одне кольорове зображення.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що держсекретар США Ентоні Блінкен і генсекретар НАТО Єнс Столтенберг провели телефонну розмову. Головна тема, яку обговорили, стосувалася ситуації концентрації російських військ біля кордонів України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини