Головна Новини Світ Росія Росія затягує залізну завісу: що заборонять держслужбовцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія затягує залізну завісу: що заборонять держслужбовцям

Російська Дума посилює контроль: нові обмеження на виїзд для політиків і держслужбовців

сьогодні, 17:55
Поділіться публікацією:

В Росії продовжують обмежувати можливість громадян вільно покидати країну. Згідно з повідомленням Центру протидії дезінформації, російська влада готується ввести нові обмеження на виїзд за кордон для певних категорій громадян. Під обмеження потраплять депутати Держдуми, які мають доступ до державної таємниці. Це свідчить про нову тенденцію до контролю над переміщенням громадян, що нагадує політику "залізної завіси" часів Радянського Союзу.

Росія затягує залізну завісу: що заборонять держслужбовцям

Росія вводить нові обмеження на виїзд

З кожним роком у Росії все більше інформації отримує статус секретної, і тепер це стосується не лише військових даних. Наприклад, вже сьогодні до переліку засекречених документів входить приблизно 30% матеріалів, пов'язаних із бюджетом країни. Також під грифом "таємно" зберігаються дані про діяльність банків, виробництво енергоресурсів, міграційні процеси та інші ключові сфери. Через це обмеження на виїзд можуть поширюватися не лише на депутатів, а й на багатьох держслужбовців, працівників соціальних установ, інфраструктури та промисловості.

Росія затягує залізну завісу: що заборонять держслужбовцям  - фото 2

Ці обмеження російська влада пояснює необхідністю захисту конфіденційної інформації від "ворогів". Варто зауважити, що в Росії список таких "ворогів" достатньо великий, і під впливом пропаганди про нібито загрозу шпигунства Кремль намагається ще більше посилити свій контроль над населенням.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Російська пропаганда знову активізувала свої сили, намагаючись перекрутити ситуацію з мобілізацією в Україні. Після останніх перевірок, проведених працівниками ТЦК у Києві, російські медіа почали масово поширювати неправдиву інформацію, називаючи ці дії "незаконними" і намагаючись створити паніку серед українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини