Головна Новини Світ Росія Росія заявляє про відведення 10 тисяч військових від кордонів України
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія заявляє про відведення 10 тисяч військових від кордонів України

Підготовку проходили батальйонні тактичні групи

25 грудня 2021, 20:00
Поділіться публікацією:

Південний військовий округ Росії повертає 10 тисяч військових до місць постійної дислокації після місяця "польових занять". Вони тривали у кількох регіонах, зокрема, що межують з Україною. Про це повідомили у пресслужбі відомства країни-агресора.

Росія заявляє про відведення 10 тисяч військових від кордонів України

Росія (фото з відкритих джерел)

Військові повертаються після занять на полігонах Астраханської, Волгоградської та Ростовської областей, Ставропольського та Краснодарського країв, республік Північного Кавказу, а також військових баз Росії у Вірменії, окупованих Кримом, Абхазією та Південною Осетією.

"Понад 10 тис. військовослужбовців у складі підрозділів здійснять марші до пунктів постійної дислокації з території загальновійськових полігонів", — йдеться у повідомленні.

Підготовку проходили батальйонні тактичні групи та тактичні групи пологів військ усіх з'єднань і військових частин Південного військового округу.

Нагадаємо, нові супутникові знімки, зроблені приватною американською компанією, показують, що Росія продовжувала нарощувати свої сили в анексованому Криму та поблизу України в останні тижні, одночасно вимагаючи від Сполучених Штатів переговорів щодо гарантій безпеки. Про це повідомляє Reuters. Reuters не зміг перевірити останні зображення американської компанії Maxar Technologies. У п'ятницю, 24 грудня, Кремль повторив, що залишає за собою право переміщати свої сили на російській території, як вважає за потрібне, і що західні країни проводять провокаційні військові маневри поблизу його кордонів.

Лідери США, Європи й України звинуватили Росію у тому, що вона знову нарощувала війська біля кордонів України з жовтня після короткого нарощування у квітні, коли Maxar також оприлюднив фотографії. Президент США Джо Байден та інші лідери кажуть, що Москва, схоже, планує атаку на Україну вже наступного місяця, що Москва неодноразово заперечувала.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини