Головна Новини Світ Росія Росія зазіхнула на території Литви і Фінляндії: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія зазіхнула на території Литви і Фінляндії: що сталося

Росія вирішила в односторонньому порядку зрушити кордони з Литвою та Фінляндією в Балтійському морі

21 травня 2024, 23:10 comments3731
Поділіться публікацією:

Російська влада ухвалила рішення в односторонньому порядку змінити морські кордони з Литвою і Фінляндією в Балтійському морі.

Росія зазіхнула на території Литви і Фінляндії: що сталося

РФ хоче пересунути кордони в Балтійському морі. Фото з відкритих джерел

Про це пише видання The Moscow Times з посиланням на проєкт постанови уряду.

Згідно з документом, який підготувало Міноборони, Росія має намір оголосити своїми внутрішніми морськими водами частину акваторії на сході Фінської затоки, а також поблизу міст Балтійськ і Зеленоградськ у Калінінградській області. Для цього буде змінено географічні координати точок, що визначають положення вихідних ліній, від яких відміряють ширину територіального моря РФ.

На кордоні з Фінляндією уряд РФ має намір скоригувати координати в зоні островів Йяхі, Соммерс, Голланд, Родшер, Малий Тютерс, Вігрунд, а також поблизу північного вхідного мису річки Нарва, пише видання.

На кордоні з Литвою під перегляд потрапила зона Куршської коси в Гданській затоці, райони мису Таран, мису на південь від мису Таран, а також Балтійської коси, відзначає The Moscow Times.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час воєнного стану без того могутній голова Офісу президента Андрій Єрмак ще більше примножив свій вплив, пише The Washington Post. WP зазначає, що близькість Єрмака до президента та очевидний вплив на нього спричинили шквал звинувачень: недемократично консолідував владу в ОП, практично одноосібно керує призначеннями та звільненнями посадовців, обмежує доступ до Зеленського та прагне особисто контролювати майже кожне важливе рішення у воєнний час.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російський диктатор Володимир Путін послідовно змінює РФ, перетворюючи на постійно мобілізовану державу для тривалого ведення війни. Головним кроком Путіна на шляху до переведення Росії на воєнні рейки стало усунення з посади міністра оборони Сергія Шойгу та прихід на його місце Андрія Білоусова, який раніше працював в уряді, але немає військового досвіду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини