Головна Новини Світ Росія Росія збирається у себе виготовляти удосконалені іранські дрони
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія збирається у себе виготовляти удосконалені іранські дрони

Росія та Іран планують побудувати на території РФ нову фабрику, яка зможе виробляти щонайменше 6000 безпілотників у найближчі роки

6 лютого 2023, 17:31
Поділіться публікацією:

Москва та Тегеран розробляють плани щодо виробництва безпілотників іранського виробництва в Росії. Таке поглиблення військового партнерства викликає занепокоєння Заходу, пишуть "Коментарі". Планується будівництво нового заводу в РФ, який міг би виготовляти щонайменше 6000 безпілотників іранської розробки для війни в Україні.

Росія збирається у себе виготовляти удосконалені іранські дрони

Іранська делегація у Росії відвідала місце будівництва заводу виготовлення БПЛА

Минулого місяця високопоставлена ​​іранська делегація прилетіла до Росії, щоб відвідати місце потенційного будівництва заводу та узгодити деталі щодо проєкту. Посадовці заявили, що обидві країни прагнуть створити суттєво швидший БПЛА, який може спричинити нові виклики для ППО ЗСУ.

Тегеран уже надав Москві сотні безпілотників, які він використовував для ураження військових і цивільних об’єктів в Україні, заявили представники США. А адміністрація Байдена попередила, що Росія та Іран розвивають "повноцінне оборонне партнерство". За словами представників США, переговори перетворилися на конкретні плани. Іранську делегацію очолив бригадний генерал Абдолла Мехрабі, голова Корпусу вартових ісламської революції з дослідження аерокосмічних сил і Організації самозабезпечення джихаду, і Гассем Дамавандян, виконавчий директор іранської компанії Quds Aviation Industry, ключового виробника оборонної продукції.

Поки що Іран надав Росії здебільшого так звані дрони-смертники, відомі як Shahed-136, які містять невелику кількість вибухівки, яка детонує, коли безпілотні апарати врізаються в їхні цілі, кажуть офіційні особи США та України. Росія використовувала безпілотники для націлювання на енергомережу України, намагаючись перервати постачання електроенергії в країні протягом зими та підірвати моральний дух. Згодом ППО України вдалося значною мірою нейтралізувати загрозу безпілотників. Shahed-136 — це повільний і гучний безпілотний літальний апарат із гвинтовими двигунами, завдяки чому його відносно легко помітити та збити. За даними військово-повітряних сил, Україна збила понад 540 безпілотників, відколи вони почали з’являтися в небі країни восени минулого року. 

Зараз, за ​​словами офіційних осіб, Іран працює з Росією над розробкою моделі БПЛА, яка включатиме новий двигун, щоб літати швидше і далі. Нова фабрика, як планується, виготовлятиме вдосконалений безпілотник. Це може створити нові виклики для України та інших країн, які можуть стати мішенями для "шахедів". Разом з тим, до початку роботи заводу ще далеко, тому на нинішньому етапі ніяк не вплине на баланс сил на фронтах України.

Як писали "Коментарі" раніше, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж заявив про неготовність армії Російської Федерації до нового повнокровного наступу по всій лінії фронту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини