Головна Новини Світ Росія Росія змінила інформаційний підхід до війни, який має примусити Україну до поступок
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія змінила інформаційний підхід до війни, який має примусити Україну до поступок

Росія активно почала працювати над тим, що виставити Україну у якості держави, яка нібито «підтримує тероризм» і «терористів»

17 вересня 2024, 10:11
Поділіться публікацією:

З листопада 2023 року головний наратив РФ зводився до тези, що миролюбна Росія хоче переговорів і миру, а "маріонеткова" Україна, під впливом злобного Заходу не хоче миру, говорить політолог Вадим Денисенко.

Росія змінила інформаційний підхід до війни, який має примусити Україну до поступок

Росія

Втім, додає він,  РФ почала змінювати цей наратив. За його словами, все почалося з сутички туарегів з офіційними військами в Малі, після чого туареги зробили фото з українськими прапорами. З цього моменту росіяни почали просувати на різні аудиторії і з різними посилами меседж про Україну, як країну, що підтримує тероризм та ІДіЛ. В новинному ланцюжку щодо тероризму, каже Денисенко, стоять і публікації про нібито прихильника України, що хотів вбити Трампа і зливи в турецькій пресі інформації про те, що Україна веде переговори з певними терористичними організаціями. Паралельно російський МЗС розповсюдив доповідь, де "задокументував" більше ста терористичних операцій, які провела Україна.

Сьогодні, додає політолог, російські ЗМІ, з посиланням на джерела в сирійській розвідці звинувачують Україну, яка спільно з США навчає терористів поводженню з БПЛА для ведення війни на території Сирії.

"Всі ці історії складаються в певний комунікаційний пазл, який, з великою долею імовірності, можна трактувати, як спробу змінити головну комунікаційну рамку росіян", — говорить Денисенко.

При цьому, за його словами, мова тут іде не тільки про те, щоб не допустити розширення дальності Атакамсів, це — значно ширший посил, який може почати жити "самостійним життям", простіше кажучи, самовідтворюватися, через 3-4 місяці після запуску цієї кампанії.

"Тобто наприкінці цього — на початку наступного року він може вийти на "проектну потужність". Але тільки за однієї умови: якщо не включитися в те, щоб максимально розвалювати цей міф вже зараз", — говорить Денисенко.

На його думку, очевидно, "терористичний трек" має доповнювати трек миролюбний і має зводитися до того, що "миролюбна" Росія хоче переговорів і миру, тоді як Україна стає головною країною по навчанню терористів в світі (для певних країн буде просуватися ідея, що це робиться за допомогою і на замовлення Заходу, а на Заході це буде подаватися, як самостійна ініціатива України).

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом останнього часу з’явилося дуже багато так званих "мирних ініціатив", в які хочуть затягнути Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини