Головна Новини Світ Росія Росія знайшла дешеву робочу силу для збору “шахедів”: хто працює майже задарма
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знайшла дешеву робочу силу для збору “шахедів”: хто працює майже задарма

Як Росія заманює африканок, обіцяючи "далеку пригоду в Європі"

сьогодні, 17:14
Поділіться публікацією:

Росія вирішила проблеми робочих рук для збору ударних дронів, якими обстрілюють Україну. Видання Associated Press розповідає, як африканки практично потрапили у трудове рабство, повідомляє портал “Коментарі”.

Росія знайшла дешеву робочу силу для збору “шахедів”: хто працює майже задарма

Ілюстративне фото

За даними агентства, жінок зацікавила реклама в соцмережах, де обіцяли безплатний квиток на літак, гроші та "далеку пригоду в Європі". Щоб отримати обіцяне, потрібно було пройти комп'ютерну гру та тест на словниковий запас російської зі 100 слів.

Але в результаті їх привезли до Татарстану, де змушували працювати над БПЛА для ударів по Україні. Для видання деякі жінки розповіли, що довгий час перебували під постійним спостереженням, при цьому вони не отримали обіцяної заробітної плати. Також працювали з їдкими хімікатами, через які їхня шкіра покривалася оспинами та виникав свербіж.

За даними АР, щоб заповнити гостру нестачу робочої сили в Росії, кремль набирає жінок у віці 18-22 років з таких місць, як Уганда, Руанда, Кенія, Південний Судан, Сьєрра-Леоне та Нігерія, а також з південноазіатської Шрі-Ланки. Ця кампанія поширюється на інші країни Азії, а також Латинську Америку.

У результаті близько 200 африканських жінок працюють разом із російськими студентами віком від 16 років на заводі в Особливій економічній зоні у Татарстані.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що Росія перекидає до Білорусі літаки МіГ — до сусідньої країни уже перегнали два літаки. Така ситуація може свідчити про підготовку до масованого удару. Під загрозою обстрілу — Київ.

Детальніше про ситуацію в Білорусі читайте за посиланням




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини