Головна Новини Світ Росія Росія знайшла спосіб доставляти нафту в обхід санкцій: яка країна їй у цьому допомагає
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знайшла спосіб доставляти нафту в обхід санкцій: яка країна їй у цьому допомагає

Росія використовує нафтовий термінал Єгипту, щоб в обхід санкцій не припиняти постачання нафти

4 серпня 2022, 08:07
Поділіться публікацією:

Починають стає зрозумілими цілі нещодавнього візиту міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова до Єгипту. Тоді вважалося, що головне завдання росіян – переконає Єгипет відмовитися від закупівлі українського зерна на користь російського, але, як виявилося, цілі у Москви набагато вищі. Росія шукала спосіб, як постачати нафту в обхід санкцій і, схоже, знайшла. Стало відомо, що Москва використовує єгипетський нафтовий термінал Ель-Хамара на узбережжі Середземного моря. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у публікації Bloomberg.

Росія знайшла спосіб доставляти нафту в обхід санкцій: яка країна їй у цьому допомагає

Нафта. Фото: з відкритих джерел

Вантаж обсягом близько 700 000 барелів російської нафти було доставлено вранці 24 липня. Через кілька годин інше судно зібрало партію з порту. Дуже продуманий крок ускладнює відстеження кінцевого пункту призначення вантажу.

Ель-Хамра, керована єгипетською Western Desert Operating Petroleum Co., має шість резервуарів для зберігання, здатних вмістити 1,5 млн. барелів сирої нафти, і один буйний причальний комплекс для навантаження та розвантаження.

Термінал був побудований для обробки нафти, що видобувається у західній пустелі Єгипту, створюючи можливості для змішування російських барелів із місцевими обсягами. Власник терміналу Ель-Хамра не відповів на неодноразові спроби зв'язатися з ним телефоном.

Єгипет надає РФ транзитний маршрут для мазуту. Неясно, чи є Ель-Хамра одноразовим чи стане портом для російських нафтових потоків, що більш часто використовується. Раніше танкери, які перевозили російську нафту, перевозили вантажі від судна до корабля.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти розповіли, кого тепер Кремль посилає на війну – чим відповість Україна.

Також видання "Коментарі" повідомляло — між Азербайджаном та Вірменією знову спалахнули бої, є вбиті та поранені.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини