Головна Новини Світ Росія Росія знову погрожуватиме ядерною зброєю: який закон підписав Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знову погрожуватиме ядерною зброєю: який закон підписав Путін

Володимир Путін підписав закон про відміну ратифікації договору про заборону ядерних випробувань

2 листопада 2023, 12:47
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", російський диктатор Володимир Путін підписав закон про відміну ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. Документ уже опубліковано на Офіційному інтернет-порталі правової інформації. Там йдеться про те, що закон набирає чинності з моменту офіційного опублікування.

Росія знову погрожуватиме ядерною зброєю: який закон підписав Путін

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Глава Кремля також підписав закон, який скасовує необхідність повідомляти Раду Європи про введення в країні воєнного стану.

Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань ухвалено 1996 року Генасамблеєю ООН. Документ тоді серед інших ратифікувала й Росія. Проте США та Китай цього не зробили. Саме непідписання цього договору головними суперниками РФ і стало приводом для Путіна скасувати ратифікацію. 5 жовтня він заявив, що ця ситуація дає владі РФ можливість відкликати ратифікацію. 18 жовтня Держдума РФ ухвалила відповідний закон, а 25 жовтня його схвалила Рада Федерації.

Наприкінці жовтня Володимир Путін провів тренування сил стратегічного стримування. На навчаннях відпрацьовували "завдання масованого ядерного удару стратегічними наступальними силами у відповідь на ядерний удар противника".

При цьому, як зазначили західні ЗМІ, Путін останнім часом дещо пом'якшив свою риторику щодо використання ядерної зброї, натомість шукає інші засоби використання свого атомного арсеналу для створення загрози Заходу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — секретар РНБО Олексій Данілов розповів, якими будуть наслідки, якщо Росія застосує ядерну зброю.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи з'явилася ядерна зброя РФ у Білорусі: відповідь розвідки США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини