Головна Новини Світ Росія Росія зняла з бойового чергування підводний атомний крейсер "Дмитро Донський": яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія зняла з бойового чергування підводний атомний крейсер "Дмитро Донський": яка причина

Ракетний крейсер більше не міг нести бойову службу

1 червня 2023, 20:20
Поділіться публікацією:

Тепер з'явилась інформація, з якої причини в РФ припинив бойові чергування  атомний підводний ракетний крейсер "Дмитрий Донской". Як інформує  російське  пропагандистське агентство ТАРС, яке посилається на джерело, близьке до ВМФ РФ, ця причина пов’язана  з виробленням активної зони його ядерного реактора.

"Дмитро Донський" більше не міг нести бойову службу у зв'язку з виробленням активної зони його ядерного реактора", — повідомило  джерело  журналістів.

Росія зняла з бойового чергування підводний атомний крейсер "Дмитро Донський": яка причина

Підводний атомний крейсер "Дмитро Донський" (фото з відкритих джерел)

Останнім часом   крейсер був задіяний у випробуванні нових атомних субмарин класів "Борей", "Борей-А", "Ясень" та "Ясень-М".
Надалі його замінять  атомні човни проєкту 671РТМ, стверджується в інформації. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія відмовилася виконувати вимоги МАГАТЕ щодо Запорізької АЕСРосійське керівництво відмовилося взяти на себе зобов'язання щодо дотримання п'яти принципів, запропонованих Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ) для захисту захопленої Запорізької АЕС. Постійний представник країни-терориста Росії в ООН Василь Небензя відмовився обіцяти дотримуватися запропонованих МАГАТЕ принципів, заявивши, що окупанти нібито "вже давно їх реалізують". 

Раніше гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі представив на засіданні Ради безпеки ООН п'ять принципів, які, на думку МАГАТЕ, допоможуть гарантувати ядерну безпеку на ЗАЕС.

Йдеться про те, щоб не здійснювати жодних атак із ЗАЕС чи на неї; не розміщувати на ЗАЕС важке озброєння, зокрема, реактивні системи залпового вогню, артилерійські системи та боєприпаси, танки та військових; не наражати на ризик електропостачання ЗАЕС; всі структури, системи та компоненти, необхідні для безпечної експлуатації ЗАЕС, мають бути захищені від нападів чи диверсій; не вживати жодних заходів, що підривають ці принципи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини