Головна Новини Світ Росія Росія зробила роботу над помилками і активізувала свою агентуру в ЄС: яка мета
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія зробила роботу над помилками і активізувала свою агентуру в ЄС: яка мета

Терористична Росія активізувала свою агентуру в ЄС, щоб зірвати саміт миру та провести своїм прибічників у Європарламент, відзначив в ефірі Freedom політолог Ігор Чаленко

6 червня 2024, 13:38
Поділіться публікацією:

Напередодні Саміту миру ворожа російська пропаганда активізувала свої зусилля, намагаючись зірвати захід та дискредитувати Україну, повідомив політолог Ігор Чаленко.

Росія зробила роботу над помилками і активізувала свою агентуру в ЄС: яка мета

Росія

За його словами, мережа російської агентури в Європі дуже широка, і важко знайти країну, де вона не діє. На думку політолога, її діяльність можна розпізнати через активність певних праворадикальних сил. У таких країнах, як Угорщина, Словаччина, Чехія, Італія, Австрія, Німеччина, Франція, Іспанія тощо, російські неофіційні представники впливають на різні сфери — спорт, науку, культуру. Також використовуються різні фонди для просування російських інтересів, відзначає експерт.

Політолог підкреслив, що з 2022 року, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, російські агенти в Європейському Союзі зіткнулися з труднощами. Однак, уже у 2023 році під керівництвом першого заступника глави уряду РФ Сергія Кирієнка була проведена "робота над помилками" та посилено розвиток агентурної мережі в ЄС. Зараз, каже експерт, перед виборами до Європарламенту, спостерігається небувала активність російських агентів у Європі.

Чаленко наголосив, що за даними опитувань, завдяки діяльності російської агентури до 25% ультраправих представників можуть потрапити до Європарламенту. Більшість з них підтримують Росію і можуть виступати проти України. Втім, експерт вважає, що все ж Європарламент не настільки радикалізується, адже навіть серед правих є сили, які мають іншу думку щодо Росії.

Чаленко додав, що російська агентура використовує будь-які інформаційні приводи для перекручування ситуації. Часто поширюються наративи про те, що нинішня політика ЄС, особливо політика Брюсселя та Європейської комісії, нібито чужа і потребує змін. Прогнозується "пришестя правих сил", яке оздоровить ЄС. Однак політолог вважає, що це лише передвиборча риторика. Після виборів слід очікувати перерозподілу сил, і, на його думку, Європейська народна партія збереже лідерство, навколо якого сформується конструктивна більшість у Європарламенті.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Саміт миру може зіграти з Україною злий жарт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини