Головна Новини Світ Росія Росія зупиняє поставки енергетичного вугілля в Україну: з чим пов'язане таке рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія зупиняє поставки енергетичного вугілля в Україну: з чим пов'язане таке рішення

Рішення пов'язане зі зростаючим попитом на енергетичні марки вугілля

29 жовтня 2021, 22:20
Поділіться публікацією:

З початку листопада РФ вже не постачатиме нашій країні енергетичного вугілля. В російському відомстві, що відповідає за економічний розвиток, прокоментували ці дії. Російські постачальники пояснили, що зупиняють поставки цього енергоресурсу, бо в самій Росії виріс попит на паливо, яке використовують для нужд їх власної енергетики. Про це інформує РБК-Україна, яке надсилало запит до сусідньої країни.

Росія зупиняє поставки енергетичного вугілля в Україну: з чим пов'язане таке рішення

Росія зупинила поставку вугілля (фото з відкритих джерел)

 За словами російських чиновників, ця дія Росії пов’язана із збільшеним попитом на цей затребуваний  енергоносій. Під час  опалювального періоду потрібно подбати про власні потреби всередині Російської Федерації.

Разом з тим російське економічне міністерство інформує, що в останньому осінньому місяці, враховуючи поставки інших видів російського вугілля, росіяни поставлять більшу половину з загальної кількості вугілля, що везуть в Україну.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що як Росія намагається обійти законодавство ЄСКерівник підприємства "Оператор ГТС України" Сергій Макогон повідомив, коли РФ зможе прокачувати газ своєю новою віткою "Північний потік-2". Щоб газогін почав працювати, потрібно пройти процедуру сертифікації, для цього сусідня країна має реалізувати певні домовленості. За словами  очільника компанії, новий газопровід вже готовий, але, згідно з європейськими законами, має бути проведена сертифікація оператора ГТС – це робить швейцарська компанія Nord Stream AG".  РФ має бажання пройти цю необхідну процедуру за моделлю ІТО, це коли компанія-оператор може виступати, як власність російського "Газпрому". Це не  підходить  для України та Єврокомісії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини