Головна Новини Світ Росія Росіяни будуть під ковпаком: на які заходи може наважитися Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни будуть під ковпаком: на які заходи може наважитися Кремль

Аналітики ISW фіксують, що Кремль значно поглиблює цензуру російських соціальних мереж

20 липня 2024, 09:45 comments1754
Поділіться публікацією:

Путінський режим може запровадити ще жорсткіші заходи контролю та цензури соцмереж. Як повідомляє портал "Коментарі", такого висновку дійшли американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни будуть під ковпаком: на які заходи може наважитися Кремль

Цензура у РФ. Фото: із відкритих джерел

Експерти вказують на те, що, за повідомленнями, російський уряд розглядає можливість запровадження жорсткіших заходів для прямої цензури критичних висловлювань у російських соціальних мережах.

Пропагандистське видання РФ ТАРС повідомило 19 липня, що неназване джерело заявило, що російські законодавці обговорюють законопроект, який змусить власників акаунтів у соціальних мережах, що мають не менше 10 000 передплатників, передавати особисті персональні дані російській федеральній службі Роскомнагляду, а за невиконання .

За попередньою оцінкою ISW, пропозиція Роскомнагляду є частиною ширших зусиль Кремля, спрямованих на викорінення критичних думок та зміцнення контролю над російським інформаційним простором.

Можливо, Роскомнагляд вирішив, що попередні заходи, спрямовані на те, щоб підштовхнути критиків до самоусунення через страх втратити прибуток від реклами, не гарантують російському уряду можливості безпосередньо контролювати інформаційний простір, оскільки адміністратори каналів, які не покладаються на прибуток від реклами, зможуть. та надалі працювати анонімно.

Однак нові пропозиції, про які повідомляється, дозволять російському уряду здійснювати пряму цензуру всіх великих критично налаштованих каналів, які залишатимуться анонімними.

Пропозиції Роскомнагляду можуть вплинути на ухвалення рішень адміністраторами Telegram.

Засновник Telegram Павло Дуров заявив 19 липня, що Telegram почне показувати місяць і країну, в якій зареєстрований канал, але зазначив, що це частина зусиль боротьби з шахраями у додатку.

"Заява Дурова, однак, примітна, оскільки він регулярно рекламував Telegram як орієнтовану на конфіденційність, незалежну та вільну від цензури платформу з моменту її заснування у 2013 році" – йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — нові ядерні загрози Росії: з'явилася реакція Держдепу США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини