Головна Новини Світ Росія Росіяни критикують Міноборони РФ: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни критикують Міноборони РФ: що сталося

За інформацією ISW, росіяни критикують Міноборони РФ за дії ППО у Криму

24 червня 2024, 08:10
Поділіться публікацією:

Російські воєнкори широко критикують Міноборони Росії та російську окупаційну владу в Криму за те, що вони не змогли запобігти удару по Севастополі 23 червня і належним чином захистити цивільне населення. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни критикують Міноборони РФ: що сталося

Міноборони РФ. Фото: з відкритих джерел

Росіяни критикують владу РФ за те, що вони не використовували сирени повітряної тривоги для попередження цивільних про небезпеку.

Декілька російських військових блогерів критикували свою владу за те, що вони не виявили і не знищили всі ракети до того, як вони підійшли до Севастополя, а також за те, що вони не змогли побудувати укриття біля пляжу.

Кадри та зображення свідчать, що російські війська розміщують військову техніку в цивільних районах Криму з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, зазначили в Інституті. Крім того, влада РФ безвідповідально заохочувала російський туризм до Криму, тоді як російські військові продовжують використовувати півострів як тиловий район.

"Російські військові, ймовірно, цілеспрямовано розміщують законні військові цілі поблизу цивільних районів у Криму, намагаючись стримати українські удари", – йдеться у звіті.

В ISW нагадали, що раніше було зафіксовано використання російськими військами Запорізької атомної електростанції та шкіл на окупованій материковій частині України для прикриття своєї військової техніки.

Аналітики інституту дійшли висновку, що Росія, ймовірно, порушує свої норми застосування міжнародного гуманітарного права, згідно з якими "військове командування має уникати розміщення військових об'єктів у густонаселених районах або поблизу них".

Нагадаємо, 23 червня у кількох містах тимчасового окупованого Криму пролунали потужні вибухи. Зокрема, вибухи чули у районі Севастополя. "Губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв заявив про "атаку" і нібито роботу ППО. Пропагандистські паблики писали, що Крим нібито атакували ракетами ATACMS.

Развожаєв заявив, що над Чорним морем "знищили п'ять повітряних цілей", але уламки впали в прибережну зону. В результаті нібито було поранено кількох людей і виникли дві пожежі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Інституті вивчення війни розповіли, хто стоїть за нападами у Дагестані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини