Головна Новини Світ Росія Росіяни нахабно обходять заборону на в'їзд автомобілів до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни нахабно обходять заборону на в'їзд автомобілів до ЄС

Влада Фінляндії та Норвегії обурені і безсилі: санкції на в'їзд російських автомобілів не зменшили кількість росіян.

16 жовтня 2023, 11:50 comments3379
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Фінляндія ввела заборону на автомобілі з російськими номерами у вересні, а Норвегія долучилась до санкцій проти Росії у жовтні. Однак російські туристи все ще ходять за покупками в прикордонні фінські магазини, а загальна кількість росіян після заборони не зменшилася. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на фінське видання Yle.

Росіяни нахабно обходять заборону на в'їзд автомобілів до ЄС

Росіяни обходять заборону на в'їзд автомобілів. Фото з відкритих джерел

Згідно з санкціями у Фінляндію та Норвегію заборонено в’їзд автомобілів з російськими номерами місткістю до 10 місць. Таким чином росіяни перестали користуватись власними автомобілями та пересіли на громадський транспорт або великі буси.

Особливо це помітно у так званому шопінг-туризмі. Росіяни скуповують у Фінляндії максимально дозволену кількість товарів та перетинають кордон. Головне для них дотримуватись двох основних правил: сума покупок повинна не перевищувати 300 євро, а вага має бути менш як 20 кг.

Фінів дратує, що крім "звичайних" росіян за покупками приїжджають посередники, які купують товари, а потім їх везуть на продаж у Росію.

"Міністерству закордонних справ складно втрутитися в цей шопінг-туризм. Багато що залежить від митниці. З точки зору санкцій, те, що відбувається, абсолютно законно", — сказала керівниця відділу санкцій Фінляндії Піа Саріваара.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що понад 10 країн приєднались до нових санкцій проти Росії щодо заборони на в'їзд до Європи на російських автомобілях. Таким чином європейські країни заблокували шлях росіянам до ЄС. Громадянам РФ на автомобілях з російськими номерами потрібно проїхати через Грузію та Туреччину, і дістатись до Греції, щоб мати можливість їздити по Європі.

Також "Коментарі" писали, що Фінляндія пропонує нові санкції, які не сподобаються росіянам. Уряд країни хоче забирати квартири та будинки, які належать росіянам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини