Головна Новини Світ Росія Росіяни провели парад до Дня ВМФ: ЗМІ розповіли, що з ним не так
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни провели парад до Дня ВМФ: ЗМІ розповіли, що з ним не так

Усього на параді в Росії показали лише два кораблі Чорноморського флоту

28 липня 2024, 21:35
Поділіться публікацією:

 У Росії відбувся традиційний морський парад до Дня ВМФ, проте журналісти помітили, що жоден корабель, який був пошкоджений або знищений українськими військовими у 2023 році, не брав участі у заході. Згідно з повідомленнями ВВС, на параді були представлені лише два кораблі Чорноморського флоту: корвет "Меркурій" та фрегат "Адмірал Григорович". При цьому "Меркурій" з 2024 року виконує завдання на сирійській базі в Тартусі.

Росіяни провели парад до Дня ВМФ: ЗМІ розповіли, що з ним не так

Парад до Дня ВМФ в Росії (фото з відкритих джерел)

Цього року було скасовано традиційну частину параду в Кронштадті, але вперше паради у Санкт-Петербурзі, Балтійську, Владивостоці, Північноморську, Каспійську та Тартусі були об’єднані в єдину трансляцію. Чорноморський флот згадувався лише двічі під час доповідей командувачів флотів, і жоден з кораблів, про пошкодження або знищення яких повідомляли українські сили, не був показаний.

Проте в Каспійську було продемонстровано малий ракетний корабель "Великий Устюг", який був пошкоджений під час російського вторгнення в Україну 7 березня 2022 року. Після ремонту він брав участь у параді у липні 2022 року.

Цього року у заходах взяли участь 25 кораблів та підводних човнів, тоді як у 2021 році їх було 50.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін пригрозив відповісти на американські ракети в Європі. Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія не зважатиме на мораторій щодо розміщення ракет середньої та меншої дальності (РСМД),  якщо США розмістять свої ракети на території Німеччини. 

Володимир Путін виступив на параді до Дня Військово-морського флоту РФ в Санкт-Петербурзі. Під час своєї промови російський диктатор заявив, що Кремль вважатиме себе вільним від виконання мораторію на розміщення РСМД.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини