Головна Новини Світ Росія Росіяни в школах вивчатимуть «спеціальну військову операцію»
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни в школах вивчатимуть «спеціальну військову операцію»

В російських школах з'являться уроки початкової військової підготовки на уроках ОБЖ та розділ про війну в Україні в новому курсі історії Росії.

22 грудня 2022, 20:39
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство освіти РФ — Російський орган, який займається створенням програм навчання для школярів затвердив блок вивчення "спеціальної військової операції" на уроках історії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Росіяни в школах вивчатимуть «спеціальну військову операцію»

Російські військові. Фото з відкритих джерел

Російська влада затвердила новий план навчання для своїх громадян в школах. Згідно з новим планом росіяни на уроках ОБЖ (Основи безпеки життєдіяльності) отримають уроки початкової військової підготовки.

В 10-11 класах російських школярів змушуватимуть вчитись як правильно потрібно користуватись автоматом Калашнікова, принцип роботи гранат та як надавати першу медичну допомогу.

Окрім військової підготовки на уроках ОБЖ, Міністерство освіти РФ розширило курс історії Росії. Тепер в російських підручниках з'явиться розділ про "геополітичну кризу 2022 року", який міститиме війну в Україні, яку в Росії називають "спеціальною військовою операцією".

Усіх авторів для посібників буде відбирати комісія при міністерстві освіти Російської Федерації. Указ підписав міністр освіти РФ Сергій Кравцов 22 грудня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський посол в США погрожує українським військовим. Така заява дипломатичного представника Росії з'явилась після виступу президента України Володимира Зеленського в Конгресі США та заяви Джо Байдена про передачу Україні сучасних засобів протиповітряної оборони.

Також "Коментарі" писали про відновлення транспортного маршруту між Іраном та Росією, який раніше допоміг СРСР перемогти за допомогою ленд-лізу США Третій рейх.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини