Головна Новини Світ Росія Росіяни випробовують експериментальну зброю з ядерним двигуном – NYT
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни випробовують експериментальну зброю з ядерним двигуном – NYT

Міноборони Росії збирається здійснити запуск ядерної ракети надзвукової швидкості.

3 жовтня 2023, 09:58
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Супутникові аерофотознімки свідчать, що Росія готується до випробування експериментальної крилатої ракети з ядерним двигуном, яка може пролетіти тисячі кілометрів перш ніж влучити у ціль. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання New York Times.

Росіяни випробовують експериментальну зброю з ядерним двигуном – NYT

Росія випробовує експериментальну ракету "Буревісник". Фото з відкритих джерел

За даними видання, яке посилається на джерела в американській розвідці Росія припинила рух літаків та інших транспортних засобів у віддаленій частині Арктики, де готується до випробовування ракети "Буревісник".

Росія стверджує, що завдяки ядерному двигуну ракета матиме надзвукову швидкість, зможе уникати будь-які засоби ППО та влучатиме в цілі на відстані понад 38 тис. км. Попри заявлені технічні характеристики некомерційна організація Nuclear Threat Initiative, що займається моніторингом контролю над озброєннями вважає, що ракета "Буревісник" наразі не готова для використання.

Організація проаналізувала 13 випробувань росіян з 2017 по 2019 роки та з’ясувала, що всі вони закінчились невдачами, а одне мало трагічні наслідки. Ракета, запущена у 2019 році, впала і вибухнула, убивши семеро людей, що згодом підтвердили в Міноборони РФ.

Крім того, ракета "Буревісник" жодного разу не подолала відстань у 38 тис. км. Найдовший політ тривав близько двох хвилин, за які ракета пролетіла 35 тис. км та впала у море. А під час іншого випробування ядерна установка вийшла з ладу, в наслідок чого ракета "Буревісник" впала за кілька кілометрів від місця запуску.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з США надійшли важливі заяви для України, де вказують, що Путін помиляється.

Також "Коментарі" писали про Угорщину, де побудують найсучасніший танк у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Маєстро

3 жовтня 2023, 11:17

"...Найдовший політ тривав близько двох хвилин, за які ракета пролетіла 35 тис. км..." І навіщо того, хто не вчив арихметику, пускають писати замєткі?!! 35000 км за 2 хвилини! Це ж 291 км за секунду! ОГО-ГО-Ж!!!


Новини