Головна Новини Світ Росія Росіянка розповіла правду про війну: тепер стало відомо, як її покарали в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіянка розповіла правду про війну: тепер стало відомо, як її покарали в Росії

Анну Бажутову покарали кількома роками в’язниці та заборонили користуватись інтернетом через заяви про російські злочини у війні в Україні.

23 червня 2024, 11:40 comments1795
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російська стрімерка Анна Бажутова отримала 5,5 років позбавлення волі за рішенням суду в РФ через нібито "розповсюдження неправдивої інформації про російських військових". Вона розповіла про воєнні злочини росіян у Бучі під час війни в Україні.

Росіянка розповіла правду про війну: тепер стало відомо, як  її покарали в Росії

Російська стрімерка Анна Бажутова. Фото з відкритих джерел

Анна Бажутова у вільний час стрімила під ніком YokoBovich. Під час прямих ефірів жінка розповіла глядачам факти про війну в Україні, які підпадають під цензуру в РФ. Зокрема Бажутова у квітні 2022 року розповіла про різанину в Бучі, де росіяни вбили понад 600 цивільних.

Дівчина назвала російських солдатів "окупантами" та розповіла про їх воєнні злочини. Своє відео 31-річна росіянка невдовзі видалила, однак деякі його уривки поширились у соціальних мережах, чим привернули увагу до Бажутової. 

У червні 2023 року хтось з росіян помітив відео та звернувся до правоохоронних органів заявляючи, що стрімерка займається "поширенням неправди" про російську армію. Через два місяці до квартири жінки прийшла поліція, арештувала Бажутову та конфіскувала її особисті речі, зокрема і ноутбук.

Анна Бажутова майже 10 місяців чекала на рішення суду, який у червні 2024 року виніс вирок та покарав її 5,5 роками позбавлення волі за розповсюдження "неправдивої інформації про російських військових". Крім того, Бажутовій заборонили три роки користуватись інтернетом. Росіянка не погоджується з вироком суду, який назвала "огидним" та "гидотним".

Її адвокат Андрій Нєврєв заявив, що подасть апеляцію, наголосивши на суворості вироку. Захист Бажутової стверджує, що вона не висловлювала свої думки про війну в Україні, а читала повідомлення, яке їй надіслали під час стріму.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про покарання, яке отримала вчителька в Росії, яка говорила про війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про вирок росіянину за "дискредитацію армії", який він отримав через колір волосся.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини