Росіянка, яка назвала Путіна "шизофреніком" отримала несподіваний вирок суду

Громадянка Росії Вікторія Петрова потрапила до психіатричної лікарні після того, як назвала Путіна "шизофреніком".

Вперше за статтею "про військові фейки" суд РФ відправив людину до психіатричної лікарні у Росії. Це сталось з росіянкою Вікторією Петровою, яка в одній з публікацій в соціальних мережах назвала президента Росії Володимира Путіна "шизофреніком". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Згідно з рішенням суду росіянка потрапила у психіатричну лікарню у Санкт-Петербурзі. Вікторія Петрова пробуде на "лікуванні" шість місяців, однак термін її перебування в медичній установі можуть згодом продовжити.

"Калінінський районний суд замість реального терміну відправив петербуржанку Вікторію Петрову лікуватися в психіатричну лікарню. Петрову звинувачували у військових фейках за публікації в соцмережах про бойові дії в Україні, провину вона не визнала", - пишуть російські ЗМІ.

У СІЗО в якому росіянка перебувала до рішення суду психіатрична експертиза заявила, Петрова діє "не усвідомлено". Крім того, під час слухань прокурор уточнив, що у росіянки "порушені критико-прогностичні здібності".

Нагадаємо, що у травні 2022 року Вікторія Петрова потрапила під варту через кримінальну справу "про військові фейки". Приводом для цього стала публікація в соціальних мережах, де росіянка процитувала українського лікаря, який вказав, що Путін хворий на шизофренію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти в галузі нейробіології, психіатрії та людської поведінки розповіли, чи може президент Росії Володимир Путін бути психопатом.

Також "Коментарі" писали, що психологи проаналізували Путіна та назвали найхарактерніші риси президента Росії.