Головна Новини Світ Росія Чи справді Путін психопат: що говорять фахівці про президента Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Путін психопат: що говорять фахівці про президента Росії

Експерти в галузі нейробіології, психіатрії та людської поведінки розповіли, чи може Путін бути психопатом.

18 жовтня 2023, 17:30 comments1091
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Володимир Путін ставши президентом Росії у 2000 році усе більше консолідував владу у своїх руках. У 2014 році під його керівництвом російські війська анексували Крим та захопили території на сході України. У 2022 році Путін ухвалив рішення про повномасштабне вторгнення в Україну, а російська армія неодноразово вчиняла воєнні злочини. Однак, чи є Путін психопатом. Портал "Коментарі" зібрав коментарі вчених та науковців, які висловлювались щодо можливого розладу особистості президента Росії Володимира Путіна.

Чи справді Путін психопат: що говорять фахівці про президента Росії

Професор нейробіології Роберт Сапольскі вважає, що Путіна можна назвати психопатом

Американський нейробіолог, професор психіатрії та людської поведінки Каліфорнійського університету Джеймс Феллон понад 10 років вивчає розум та особистості деспотів таких країн, як Північна Корея, Білорусь та Росія. Феллон прямо каже, що "Путін психопат із садистськими рисами", який хоче "звести рахунки" зі світом.

Під час інтерв'ю для видання ABC Феллон розповів, що російський президент має більшість характеристик психопата, а українці платять за минулі приниження Путіна.

"Він мав жахливе минуле позашлюбної дитини, над якою… постійно знущалися з самого раннього віку", — сказав Джеймс Феллон та додав, що було навіть застосоване сексуальне насильство.

За словами американського нейробіолога Путіну, як і більшості психопатам потрібні жертви. Феллон вважає, що Путін почав вторгнення, адже вважав, що Зеленський та Байден слабкі люди, крім того, російський диктатор не бачив сильних лідерів серед керівників європейських держав.

Американський нейробіолог та професор Стенфордського університету Роберт Сапольскі розповів, що для психопатів характерна відсутність емпатії, вони не здатні відчувати докори сумління та чужий біль. Загалом Сапольскі погоджується з Джеймсом Феллоном та вважає, що до нього варто прислухатись, адже вчений займається вивченням справжніх психопатів. За словами Сапольскі Гітлера не потрібно детально досліджувати аби зрозуміти його психологічні проблеми, і, можливо, з Путіним також все зрозуміло.

"Це людина, навколо якої може раптово розбитись керівник контрольованої ним приватної військової компанії, а також це людина, яка може віддати наказ розбомбити пологовий будинок в Україні. Мабуть, тут все зрозуміло і без психотерапевтичних сеансів. З ним явно щось не те", — говорить Сапольскі.

Психологиня з Cognovi Labs Ніріт Пізано провела психологічну оцінку стану Путіна на основі його промов, зокрема 21 та 24 лютого 2022 року та виступів після повномасштабного вторгнення. За її аналізом найхарактерніші риси Путіна це гнів, огида, презирство та відсутність страху.

Нагадаймо, що психопатія, хоча й не є клінічним діагнозом, але часто застосовується до людини з антисоціальним розладом особистості. Ця людина зазвичай має такі характеристики: маніпулятивність, самозакоханість, гнів, схильність до брехні, зневага інших людей, відсутність сумління, каяття та співпереживання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про дослідження вчених, які виявили, що психопати найчастіше говорять на ці три теми.

Також "Коментарі" писали, що Путін пояснив, чому почав війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Марта

19 жовтня 2023, 01:20

Путін явно псих


Новини