Головна Новини Світ Росія Психологи проаналізували Путіна: назвали найхарактерніші риси президента Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Психологи проаналізували Путіна: назвали найхарактерніші риси президента Росії

Спеціалісти у сфері психології провели аналіз президента РФ та назвали основні характеристики Путіна.

9 жовтня 2023, 13:00 comments1163
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Американська компанія Cognovi Labs використала власну методику, за якою зробила психологічний аналіз Путіна. Виявилось, що найхарактернішими рисами президента Росії є презирство, гнів, огида та відсутність страху. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Nikkei.

Психологи проаналізували Путіна: назвали найхарактерніші риси президента Росії

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Психологиня з Cognovi Labs Ніріт Пізано виступила перед 700 представниками Пентагону та розповіла про психологічні аспекти стримування, зокрема поділилась психологічним станом Путіна.

Для аналізу Cognovi Labs використовує 10 характеристик, 6 з яких є базовими та визначені психологом Полом Екманом: гнів, страх, радість, смуток, огида та здивування. Новими емоційними показниками стали презирство, надія, довіра та задоволення. Кожна емоція отримала шкалу від 1 до 10 і таким чином створюється загальна оцінка під назвою Intent Score.

Для оцінки стану Путіна Ніріт Пізано використала дві промови президента Росії: 21 лютого та 24 лютого 2022 року. За її словами в обох промовах стан Путіна вказував на високі показники огиди, гніву та презирства. Крім того, Пізано вказує, що в обох випадках у Путіна не було вираженого страху. Психологиня розповіла, що головні зміни стосувались довіри та надії, які значно зросли у виступі Путіна 24 лютого в момент оголошення вторгнення в Україну.

Наступною Ніріт Пізано проаналізувала промову президента Росії майже через рік після нападу на Україну — 21 лютого 2023 року. За її словами у Путіна знову не було страху, а такі показники як гнів, огида, довіра, надія та презирство були на високому рівні.

"Показник Intent Score, міра рівня активності Путіна, зріс до 61, що більше порівняно з показником 39 і 50 у промовах 21 і 24 лютого 2022 року", — розповідає на зміни у психологічному стані Путіна Пізано.

Висновки дослідницького центру Cognovi Labs показують, що нинішня стратегія стримування, схоже, не працює проти Путіна. Президента Росії не втримали від вторгнення попри оприлюднення американською розвідкою планів Путіна ще до початку повномасштабної війни. Дії США були спрямовані як на підготовку країн НАТО та України до можливих військових дій, так і на те, щоб відбити бажання Путіна до нападу. На думку психологині Заходу слід працювати над альтернативними методами, які могли б зупинити Путіна в майбутньому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, хто зі світових лідерів привітав Путіна з днем народження.

Також "Коментарі" писали про Буданова, який розповів про спецоперацію ГУР, що шокувала Кремль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

9 жовтня 2023, 15:31

Відсутність страху? А як же довжелезні столи побачень, карантини та аналізи у відвідувачів? Страх у нього в крові, але презирство до інших людей перевищує цей страх. Він не боїться тих, кого презирає, але страшенно боїться реальної небезпеки.


Новини