Головна Новини Світ Росія Російська актриса полетить в космос
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська актриса полетить в космос

Експедиція відправиться до МКС на кораблі «Союз МС-19» з космодрому Байконур

14 травня 2021, 03:51
Поділіться публікацією:

У Росії збираються відправити в космос відому актрису Юлію Пересільд "Угрюм-ріка", "Зулейха відкриває очі") і режисера Клима Шипенко. Як повідомляє Роскосмос, підсумком космічної кіноекспедиції до МКС повинен стати художній фільм "Виклик".

Російська актриса полетить в космос

Юлія Пересільд (фото з відкритих джерел)

Назву фільму поки що робоче, передбачається, що він буде більшою мірою просвітницьким і в деталях продемонструє весь процес космічного польоту.

Експедиція відправиться до МКС на кораблі "Союз МС-19" з космодрому Байконур.

Дублерами Пересільд і Шипенко обрані актриса театру і кіно Олена Мордовина "Жуки", "Дипломат", "Тригер", "Шукач", "Телефонуйте Ді Капріо" і оператор-постановник Олексій Дудін ( "Зворотний бік місяця", "Ялинки-5" ).

Як повідомляли раніше Україна планує в найближчі 5 років запустити в космос сім супутників. Запуск відбудеться в рамках реалізації нової космічної програми на 2021-2025 роки, яку розробило Державне космічне агентство України. Дану інформацію повідомив голова ДКАУ Володимир Тафтай в інтерв'ю телеканалу "Перший Діловий".

За словами Володимира тафти, в Україні дуже амбітні цілі в космічній сфері. У найближчому майбутньому супутники будуть орієнтовані на дистанційне зондування Землі. Тобто можна буде побачити фотографії поверхні Землі з космосу. Ці знімки можна буде застосовувати в різних сферах з метою оборони, безпеки, економічної безпеки, використання корисних копалин, інших природних ресурсів, запобігання або раннє виявлення катастроф, пожеж, повеней. Першим супутником, який запустять в космос, стане "Січ-2-30". Первым спутником, который отправится в космос, станет "Сич-2-30".







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини