Головна Новини Світ Росія Російська опозиція хоче судитися з Путіним і Медведєвим: у чому їх звинувачує
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська опозиція хоче судитися з Путіним і Медведєвим: у чому їх звинувачує

З'їзд народних депутатів висунув звинувачення Путіну та Медведєву, повідомив опозиціонер Ілля Пономарьов

25 червня 2024, 11:20 comments1253
Поділіться публікацією:

Як повідомив Ілля Пономарьов, ухвалено рішення офіційно висунути звинувачення проти диктатора Володимира Путіна та Дмитра Медведєва в узурпації влади та військових злочинах.

Російська опозиція хоче судитися з Путіним і Медведєвим: у чому їх звинувачує

Путін і Медведєв

"З'їзд народних депутатів хоче судити їх у Росії, без багатьох років у комфортабельних європейських камерах, але у співпраці з МКС та ГПУ", — сказав Пономарьов.

У Фейсбуці він оприлюднив ухвалу з'їзду, в якій зазначено, що він висуває свої звинувачення проти президентів Російської Федерації В.В.Путіна та Д.А.Медведєва за фактом скоєння ними низки злочинів.

Серед них узурпація влади, включаючи порушення положень Конституції РФ, внесення до неї незаконних правок, фальсифікацію виборів, зловживання службовими повноваженнями.

Також Путіна та Медведєва звинувачують у розв'язуванні, виправданні та пропаганді агресивних війн у Чечні, Грузії, Україні;

"Вчинення військових злочинів в Україні та порушення звичаїв ведення війни, включаючи масові вбивства мирного населення в Бучі, Ірпені, Ізюмі, Маріуполі та інших містах, руйнування громадянської інфраструктури України, організація викрадень та насильницької русифікації українських дітей", — йдеться у постанові.

З метою проведення об'єктивного розслідування цих злочинів та покарання винних З'їзд народних депутатів ухвалив серед іншого скасувати дію державного імунітету щодо посади президента Російської Федерації.

Також опозиціонери хочуть заснувати позицію Спеціального прокурора Російської Республіки щодо розслідування злочинів путінізму. Доручити Виконавчій Раді З'їзду провести пошук кандидатури та заповнити вакансію Спецпрокурора. Далі Спецпрокурор має провести слідство щодо вищих посадових осіб РФ, заснувати спецтрибунал, на якому повинні судити Медведєва і Путіна.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що Україна хоче організувати спецтрибунал над Путіним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини