Головна Новини Світ Росія Російська влада вперше офіційно повідомила про загибель мобілізованих
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська влада вперше офіційно повідомила про загибель мобілізованих

Від початку мобілізації з 21 вересня в Росії вперше озвучили про смерть військових.

13 жовтня 2022, 15:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

П’ятеро громадян Російської Федерації, які родом з Челябінської області загинули в так званій спецоперації. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на прес-службу губернатора Челябінської області Олексія Текслера.

Російська влада вперше офіційно повідомила про загибель мобілізованих

Мобілізація в Росії. Фото з відкритих джерел

Російський губернатор не повідомив імена та місце загибелі мобілізованих жителів Челябінської області, але зазначив, що за інформацією військкомату їх було п’ятеро осіб.

Олексій Текслер повідомив, що влада Російської Федерації надасть матеріальну допомогу для родин російських військових, що загинули в наслідок російської мобілізації. Окрім стандартної державної допомоги губернатор пообіцяв виділити кожній сім’ї з загиблим по одному млн рублів, а також різна допомога включно з психологічною.

Як зазначило російське відділення BBC, раніше влада РФ офіційно не повідомляла про смерті мобілізованих солдатів, хоча місцеві ЗМІ писали про загибель інших військових.

10 жовтня в російських ЗМІ повідомлялось про смерть трьох росіян під Херсоном. 11 жовтня видання з Єкатеринбурга писало про смерть одного з мобілізованих. 12 жовтня керівник правозахисної організації Павло Чиков написав про смерть адвоката з Санкт-Петербурга.

З самого початку оголошеної Путіним мобілізації громадяни РФ постійно скаржились на умови в армії. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський представник військкомату прийшов з повісткою до жінки. Окрім того, жінка має проблеми з зором та останнім часом живе в Ізраїлі.

Також "Коментарі" повідомляли, що росіяни воюють експонатами з музеїв. Український військовий оглядач оприлюднив фото з гаубицею, яку випускали в 40-их роках минулого століття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини