Головна Новини Світ Росія Російські літаки скинули бомби на сирійську провінцію: місто-мільйонник лишилось без водопостачання
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські літаки скинули бомби на сирійську провінцію: місто-мільйонник лишилось без водопостачання

Російські літаки цієї доби бомбили житлові райони неподалік провінції Ідліб

3 січня 2022, 10:25
Поділіться публікацією:

Російські реактивні літаки бомбардували райони поблизу північно-західного сирійського міста Ідліб. Про це повідомили свідки та джерела повстанців, пише Reuters.
За даними очевидців, військові літаки летіли досить високо і скинули бомби на кілька міст та головну водонасосну станцію, що обслуговує місто Ідліб, населення якого становить більше мільйона мешканців.

Російські літаки скинули бомби на сирійську провінцію: місто-мільйонник лишилось без водопостачання

Росія відновила авіаудари у Сирії. Фото Reuters

"Подальше руйнування цивільної інфраструктури лише спричинить ще більше страждань для простого населення. Напади на цивільних осіб і цивільну інфраструктуру повинні припинитися", — написав у Twitter заступник регіонального координатора ООН з гуманітарних питань Марк Каттс.

За словами очевидців, удари за останні 24 години в анклаві, який контролюють повстанці, також вразили тваринницькі та птахофабрики поблизу прикордонного переходу Баб-ель-Хава з Туреччиною. Серія рейдів після опівночі в суботу вдарила по імпровізованих таборах, в яких проживають тисячі переселенців, поблизу Джіср-ель-Шукхура, на захід від Ідлібу, де за даними служби цивільної охорони, було вбито двох дітей і одну жінку, а 10 мирних жителів поранено.
Нагадаємо, відносне затишшя в авіаударах настало з листопада 2021 року.

Два роки тому  між Росією, яка підтримує сили президента Сирії Башара Асада, і Туреччиною, яка підтримує опозиційні угруповання, завершились бойові дії, через які протягом кількох місяців більше мільйона людей стали біженцями і спровокували міграційну кризу. 
Читайте також: Зеленський та Байден поговорили по телефону: що пообіцяв голова Білого Дому



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини