Головна Новини Світ Росія Російські зеки, які воюють в Україні, отримали "подарунок" від Путіна: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські зеки, які воюють в Україні, отримали "подарунок" від Путіна: про що йдеться

Завербовані на війну в Україні російські ув'язнені більше не підлягають помилуванню

25 січня 2024, 21:39
Поділіться публікацією:

Російські в'язні, які воюють в Україні, більше не отримують помилування від Володимира Путіна після півроку служби. Російська влада зобов'язала їх служити до кінця війни. Про це пише Російська служба ВВС, передає портал "Коментарі".

Російські зеки, які воюють в Україні, отримали "подарунок" від Путіна: про що йдеться

Російські в'язні більше не отримують помилування від Путіна. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що тепер зеки укладають з Міноборони РФ контракт терміном на один рік, який подовжується автоматично.

Журналісти також вияснили, що завербовані в російських тюрмах ув'язнені воюють у статусі умовно звільнених.

Видання пише, що норма про умовне звільнення з'явилася в російському законодавстві зовсім недавно. Для цього достатньо рішення колонії або військкомату, в якому ув'язнені підписують контракт, а участь президента РФ не потрібна.

Видання також встановило, що повне звільнення і погашення судимості російських ув'язнених, які воюють в Україні, можливі лише в разі отримання державної нагороди, втрату здоров'я або досягнення граничного віку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський заслухав доповіді міністра оборони Рустема Умєрова, головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, керівника ГУР Кирила Буданова, голови СБУ Василя Малюка та начальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Шаптали про ситуацію з падінням російського військово-транспортного літака Іл-76 та обмін полоненими. Президент також дав доручення міністру закордонних справ Дмитру Кулебі поінформувати партнерів щодо наявних даних в України про падіння Іл-76.

"Коментарі" також повідомляли, що російські окупанти продовжують залучати до війни проти України найманців з усіх країн світу, щоби мати можливість продовжувати свою загарбницьку політику. На тимчасово окупованих територіях Донецької області помічені найманці з Малайзії, яких супроводжує перекладач та колишні "вагнерівці".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини