Головна Новини Світ Росія У Росії знайдено тіло зрадника України Іллі Киви: ЗМІ пишуть про спецоперацію СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії знайдено тіло зрадника України Іллі Киви: ЗМІ пишуть про спецоперацію СБУ

У Росії знайшли мертвим колишнього народного депутата Іллю Киву. Нещодавно суд України визнав його винним у державній зраді.

6 грудня 2023, 17:10 comments2934
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Росії знайшли мертвим колишнього українського депутата-зрадника України від ОПЗЖ Іллю Киву. Його тіло знайдено у Підмосков'ї, однак більше подробиць про можливу смерть українського екснардепа не повідомляється.

У Росії знайдено тіло зрадника України Іллі Киви: ЗМІ пишуть про спецоперацію СБУ

Колишній нардеп Ілля Кива. Фото з відкритих джерел

6 грудня з'явилась інформація про можливу смерть зрадника України Іллі Киви.

"Тіло українського політика Іллі Ківи виявили у підмосковному Одинцово", — повідомили російські ЗМІ з посиланням на власні джерела.

Наразі офіційно інформація про те, що колишній народний депутат Ілля Кива мертвий — не повідомлялось. Українські ЗМІ з посиланням на джерела у спецслужбах повідомляють, що смерть Киви — це спецоперація СБУ, а сам ексдепутат був ліквідований зі стрілецької зброї.

Ексдепутат виїхав з України перед початком широкомасштабної військової агресії Росії, в Україні обвинувачується у держзраді і пропаганді війни. 

13 листопада Личаківський районний суд Львова оголосив своє рішення у справі проти колишнього народного депутата Іллі Киви за трьома статтями Кримінального кодексу України. Серед них була державна зрада та заклики до насильницької зміни влади в Україні. Згідно з рішенням суду Кива отримав 14 років в'язниці заочно з конфіскацією майна.

Ілля Кива народився 2 червня 1977 року у Полтаві. У березні 2014 року Кива керував полтавським центром "Правого сектору", однак згодом покинув рух. У 2018 році Ілля Кива став лідером та єдиним кандидатом в президенти від Соціалістичної партії. Згодом Кива покинув партію та потрапив у списки нині забороненої проросійської партії ОПЗЖ з якою став народним депутатом ВР.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лише 6 топ політиків-зрадників потрапили під санкції України після вторгнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

x

6 грудня 2023, 21:10

Так чому ти сидиш? Читайте людей і ріжте їм горло

Ігор

6 грудня 2023, 19:20

Він був не краще за Зе. Вони однаково відповідальні за війну.


Новини