Головна Новини Світ Росія Російським пенсіонерам другий рік поспіль затягують пояси: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Російським пенсіонерам другий рік поспіль затягують пояси: подробиці

Реальні пенсії росіян падають другий місяць поспіль

28 грудня 2023, 20:46
Поділіться публікацією:

Російські пенсіонери другий рік поспіль отримують менші реальні пенсії, ніж були у 2021 році. Про це пише видання The Moscow Times, передає портал "Коментарі".

Російським пенсіонерам другий рік поспіль затягують пояси: подробиці

Зубожіння в РФ прогресує. Фото з відкритих джерел

Видання повідомляє, що стрімке прискорення інфляції, яке охопило російську економіку після девальвації рубля, а також рекордні військові витрати вдарили по кишенях російських пенсіонерів.

Зазначається, що, згідно з даними Ростату, у листопаді 2023 року реальний розмір призначених пенсій у РФ знизився на 1,4%.

У середньому, згідно з офіційною статистикою, російські пенсіонери прожили листопад на 19 626 рублів, відзначає видання.

The Moscow Times вказує, що номінально за рік пенсії росіян стали більшими на 1099 рублів (або 5,9%), однак весь приріст "згорів" через інфляцію, яка до листопада розігналася до 7,5%.

У реальному вираженні, тобто з коригуванням на зростання цін, відзначає видання, пенсії в Росії скорочуються другий місяць поспіль. У жовтні, пише видання, пенсії росіян знизилися на 0,7% (вперше з травня 2022 року), а в листопаді темпи спаду прискорилися у два рази.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що незважаючи на політичні ризики щодо затвердження обіцяного фінансування, бюджетна допомога на 2024 рік буде лише трохи нижчою за 43 млрд доларів, запланованих на 2023 рік, прогнозує Fitch. Довгострокові пропозиції включають кредит ЄС для України на суму 50 млрд. євро до 2027 року, а також загальні гарантії фінансування офіційного сектору, які лежать в основі EFF МВФ. Водночас Fitch Ratings бачить велику невизначеність фінансування з 2025 року, частково через виборчий цикл у США, потенційну втому донорів, залишкові ризики щодо планів фінансування ЄС. Fitch прогнозує, що державний борг зросте до 94,5% ВВП на кінець 2024 року з 84,1% на кінець 2023 року (і 48,9% на кінець 2021 року).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини