Головна Новини Світ Росія Російський дипломат: Україна, на відміну від Грузії, має реальні можливості захищатись
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський дипломат: Україна, на відміну від Грузії, має реальні можливості захищатись

Російський дипломат Георгій Кунадзе вважає, що Росія використовує тактику загрози війні, але нападати на Україну не збирається

20 грудня 2021, 08:14
Поділіться публікацією:

Загроза війни – набагато сильніший інструмент зовнішньої політики, ніж сама війна, і в цьому сенсі відкрита війна проти України не потрібна сьогодні Росії. Таку думку в ефірі програми "Реальна політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Україна 24" висловив російський дипломат Георгій Кунадзе.

Російський дипломат: Україна, на відміну від Грузії, має реальні можливості захищатись

Георгій Кунадзе. Фото з відкритих джерел

"Війна – це така річ, коли нічого не можна передбачити. Особливо, якщо це стосується зими, коли бездоріжжя, сніг, холод, а навесні — бездоріжжя, влітку – спекотно та комарі. Плюс до цього справді Україна, на відміну від Грузії, має реальні можливості захищатися", – наголосив дипломат.

На його думку, у цьому сенсі загроза війни набагато ефективніша і всі це розуміють, всі це бачать і з цього виходить і сама Росія. Те, що у Путіна використовують тактику загрози війни, видно по діях вищого російського керівництва. А ось, наскільки дієвою буде ця загроза – поки що сказати не може ніхто.

Що ж до запропонованих Росією НАТО і США проектів договорів з гарантій безпеки, то Георгій Кунадзе зазначив, було сподівання, що з'явиться більш сфокусована і чіткіша реакція Заходу, починаючи з США.

"Усі ці розмови, що давайте поговоримо, щоб не скандалити і ці умовляння – вони діють лише як допінг, просто тому, що російська зовнішня політика, вона, як відомо, заднього ходу не має. І в цьому сенсі з'явилося побоювання через таку змішану реакцію на абсолютно фантастичні документи Росії", – зазначив дипломат.

Він додав, вселяє надію, що США відкинуть пропозиції Кремля. Якби в Росії були впевнені, що їхні проекти розглянуть серйозно, то Кремль не публікував ці пропозиції всюди, де тільки можна. Зазвичай так трапляється, коли жодних надій на те, що пропозиції буде прийнято немає.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Путін запропонував Байдену розділ сфер впливу в Європі: експерти розповіли, чим дадуть відповідь у США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини