Головна Новини Світ Росія Російський флот перекидають під кордон зі США: що задумав і робить Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський флот перекидають під кордон зі США: що задумав і робить Путін

Військово-морська активність Росії, найімовірніше, зросла через підтримку США України у війні проти РФ.

28 липня 2024, 17:32 comments1814
Поділіться публікацією:

Російські військові кораблі знову прибули на Кубу, що стало вже другим візитом за останні кілька місяців. Зокрема, на острів прибули патрульний корабель "Неустрашимый", навчальне судно "Смольный" і допоміжні кораблі Балтійського флоту. Як повідомляє телеканал Fox News, ці кораблі мають відплисти у вівторок, 30 липня.

Російський флот перекидають під кордон зі США: що задумав і робить Путін

Військові кораблі Росії на Кубі (фото з відкритих джерел)

Після вторгнення Росії в Україну у 2022 році напруженість між США і Росією значно зросла, і російська військово-морська активність також посилилася через підтримку Києва з боку Вашингтона. Водночас відносини між Росією і Кубою помітно покращилися. Куба, яка бореться з економічною кризою, вважає, що ця криза спричинена американськими санкціями.

Контакти на вищому рівні між двома країнами зросли до рівня, небаченого з часів розпаду СРСР. Президент Куби Мігель Діас-Канель чотири рази відвідував Москву. Росія постачає на Кубу нафту, борошно і дедалі більше туристів, що є важливим для країни, яка відчуває брак грошей і товарів. Кубинські громадяни щодня стикаються з перебоями в електропостачанні та іншими проблемами, що призводить до розрізнених протестів і рекордної міграції.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін пригрозив відповісти на американські ракети в ЄвропіРосійський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія не зважатиме на мораторій щодо розміщення ракет середньої та меншої дальності (РСМД),  якщо США розмістять свої ракети на території Німеччини.  

Володимир Путін виступив на параді до Дня Військово-морського флоту РФ в Санкт-Петербурзі. Під час своєї промови російський диктатор заявив, що Кремль вважатиме себе вільним від виконання мораторію на розміщення РСМД.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини