Головна Новини Світ Росія Російський карбованець обрушився на тлі загострення ситуації з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський карбованець обрушився на тлі загострення ситуації з Україною

Долар подорожчав на 1,2% і вперше з 14 лютого подолав позначку 78 рублів

22 лютого 2022, 01:43
Поділіться публікацією:

На початку торговельного тижня російський фондовий ринок упав більш ніж на 8% на тлі загострення ситуації на сході України. Долар піднявся вище 78 рублів, євро наблизився до 89 рублів. Про це повідомляє Forbes. Долар подорожчав на 1,2% і вперше з 14 лютого подолав позначку 78 рублів. На максимумі американська валюта коштувала 78,7 рубля. Євро виріс на 1,4% і на максимумі торгувався за 88,8 рубля.

Російський карбованець обрушився на тлі загострення ситуації з Україною

Російський рубль - фото з відкритих джерел

За даними фондових бірж, 21 лютого індекс МосБіржі опустився на 8,5% і становив 3103,34 пункту, що становить мінімум з кінця 2020 року. Падіння "відбувається широким фронтом, великі втрати зазнають представники багатьох секторів", повідомляють аналітики "БКС Світ інвестицій". За їхніми словами, обвал міг спровокувати заяву представника так званої "народної міліції ДНР" Едуарда Басуріна про те, що самопроголошені республіки Донбасу потребують "фінансової, військової та моральної допомоги з боку РФ". Водночас індекс РТС впав до 1245,86 пункту, знизившись на 10,4%. За зауваженням аналітиків, в найближчому майбутньому рубль, ймовірно, залишиться слабким. За їх словами, короткостроковий потенціал зміцнення рубля залишиться обмеженим, особливо "в умовах подальшої геополітичної ескалації".

Нагадаємо, у понеділок, 21 лютого, російський президент Володимир Путін визнав "незалежність" і "суверенність" так званих "ДНР" та "ЛНР". Зробив це наприкінці свого звернення, під час якого зробив багато різких випадів на адресу України та Заходу. Експерти, опитані "Коментарі", проаналізували наслідки цього рішення господаря Кремля. Політичний експерт дипломат Вадим Трюхан вважає, що визнанням "Л/ДНР" Путін дав шанс. Усім.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ад

22 лютого 2022, 02:02

Вот это обрушился! Аж на 1,2 %... :-)))


Новини