Головна Новини Світ Росія Російський правозахисник розповів, чи можуть у РФ відродити ГУЛАГ
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський правозахисник розповів, чи можуть у РФ відродити ГУЛАГ

Депутат Держдуми Андрій Гурулєв заявив, що в РФ потрібно відродити ГУЛАГ. Проте правозахисник Олександр Черкасов в інтерв'ю Freedom заявив, що насправді ГУЛАГ у РФ нікуди не подівся, пишуть «Коментарі»

1 лютого 2024, 18:30
Поділіться публікацією:

Депутат російської Держдуми Андрій Гурулєв заявив, що в РФ потрібно відродити ГУЛАГ, щоб карати тих, хто "шкодить суспільству".

Російський правозахисник розповів, чи можуть у РФ відродити ГУЛАГ

ГУЛАГ нікуди насправді не подівся

"Мені зараз кажуть: "Ти хочеш знову влаштувати ГУЛАГ". Ну, я чесно кажу, що хочу, щоб ті, хто сьогодні шкодить нашій Батьківщині тут, усередині, радісно махали кайлом у районі Колимського тракту. Це правда! Не лише я цього хочу, а й народ хоче цього",
— заявив російський політик, який неодноразово робив неоднозначні заяви. Зокрема пропонував знищити 20% росіян, які не підтримують президента РФ Володимира Путіна.

Водночас російський правозахисник Олександр Черкасов вважає, що до заяв Гурулєва не варто ставитися серйозно.

"Гурульов може говорити скільки завгодно. Політика – це не його справа. Він потрібний для брутальних висловлювань, щоб шокувати громадськість так, щоби всі потрапляли",
— зазначив правозахисник.

Втім, за його словами, ГУЛАГ нікуди не подівся, а реформувався. Правозахисник зазначив, що на території самої Росії, у Мордовії, наприклад, сидять політичні в'язні.

"Інша справа, кого і скільки Гурулєв хотів би туди відправити. Зараз це система, яка аж ніяк не зводиться до колоній, в'язниць і таке інше. Вона не в змозі перетравити велику кількість ув'язнених. До масових репресій вона не пристосована",
– додав Черкасов.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали в яких країнах найбільше ув'язнених у в'язницях . Відомо, що Україна раніше входила до країн з найбільшою кількістю ув'язнених. Так, в українських в'язницях перебувало 52 973 особи. А рівень ув'язнення в Україні був вищим за середній показник по Європі — 125,7 ув'язнених на 100 тис. жителів. Про це говорили дані щорічної карної статистики Ради Європи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://uatv.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини