Головна Новини Світ Росія Росію знову накрив димовий попіл, - пропагандистські ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росію знову накрив димовий попіл, - пропагандистські ЗМІ

На Камчатці зафіксували нове виверження вулкана Шивелуч

12 квітня 2023, 11:45
Поділіться публікацією:

Сталося це сьогодні, 12 квітня, пишуть "Коментарі" з посиланням на пропагандистські ЗМІ. Зараз попеловий шар вкрив селища на Камчатці, і його товщина сягає двадцять сантиметрів.

Росію  знову накрив димовий попіл, - пропагандистські ЗМІ

На Камчатці через виверження вулкана, села вкрилися двадцяти сантиметровим попеловим шаром

За інформацією дослідників,  спочатку, попіл піднявся на вісім та на десять тисяч метрів над морем, а шлейф поширився на понад триста п’ятдесят кілометрів.

Місцеві турагентства, закликають туристів перенести поїздки до вулкана Шивелуча, що прокинувся.

Адже, тепер місцевості, поблизу вулкана нагадують "апокаліпсичну" картину, де "світу білого не видно". Люди одягнули захисні костюми та взуття,  а окремі дорожні ділянки, по дорозі до Камчатки – перекрили.

Попеловий шлейф найбільше посипався на селище Ключі.

Учора, 11 квітня там здійнялася попелова хмара на висоту двадцяти кілометрів. Пізніше, вона розійшлася на  територію до п'ятисот кілометрів.  Школи одразу ж зачинили, а людям сказали позакривати вікна й двері, та не виходити на вулицю.

Востаннє, стільки попелу росіяни бачили шістдесят років тому.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що через виверження вулкана Шивелуч на Камчатці оголошено "червоний" код авіаційної небезпеки. За свідченням жителів селища Ключі, яке розташоване за 50 км від вулкана Шивелуч, небо швидко почорніло, а з боку вулкана було чутно потужний гуркіт. Окрім того, вулканічний пил засипав населені пункти у зоні ураження. У деяких селищах товщина шару пилу досягла 6-8 метрів. 

Читайте також на сайті "Коментарі", дослідники університету Чилі та університету О'Гіггінса виявили нову статую моаї на острові Рапа-Нуї, що більше відомий під назвою острів Пасхи. Статуя знаходилась у висохлому озері кратера вулкана. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Associated Press.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини