Головна Новини Світ Росія Розгортання ядерних ракет у Європі: що відповіло НАТО на звинувачення Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Розгортання ядерних ракет у Європі: що відповіло НАТО на звинувачення Росії

НАТО відкидає звинувачення Росії

14 грудня 2021, 18:51
Поділіться публікацією:

НАТО не планує розгортати ядерні ракети середньої дальності в Європі. Таку заву зробив у вівторок, 14 грудня, західний військовий альянс, відкидаючи звинувачення Росії і заклик Москви ввести мораторій на цей вид зброї в Європі. Про це повідомляє Reuters.

Розгортання ядерних ракет у Європі: що відповіло НАТО на звинувачення Росії

Президент Росії Володимир Путін розмовляє зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном - Reuters

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив журналістам у Брюсселі, що сама Росія роками порушувала між тим розірвану угоду про РСМД, розмістивши в Європі нові ядерні ракети середньої дальності, додавши, що НАТО не має на меті відображати поведінку Москви.

"Пропозиція Росії щодо мораторію не викликає довіри, тому що у нас була заборона, і вони її порушили. Отже, якщо Росія не знищить усі свої ракети SSC-8, які порушили договір про РСМД, тоді не можна довіряти, коли вони зараз пропонують заборону на те, що вони фактично вже почали розгортати", — сказав Столтенберг.

Столтенберг мав на увазі договір про РСМД 1987 року між тодішнім радянським лідером Михайлом Горбачовим і президентом США Рональдом Рейганом, який забороняв ядерну зброю середньої дальності — з дальністю дії від 500 до 5500 км (310 до 3400 миль) — в Європі.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росія попередила про небезпеку нової ракетної кризи в Європі, яку, за її словами, потрібно уникнути, поки не стало занадто пізно. Росія винуватила Сполучені Штати та НАТО у розширенні своїх військових можливостей у Східній Європі. Коментарі заступника міністра закордонних справ Сергія Рябкова на брифінгу в Москві прозвучали на тлі зростання напруженості між Росією та Заходом через Україну та нагромадження російських військ біля її кордонів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини