Головна Новини Світ Росія «Розібрати завали»: чого Кремль очікує від зустрічі Байдена і Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

«Розібрати завали»: чого Кремль очікує від зустрічі Байдена і Путіна

Багато питань президенти США і РФ збираються обговорити, щоб перезапустити робочі процеси

16 червня 2021, 11:58
Поділіться публікацією:

Залагоджувати політичні та економічні розбіжності, а також розібратися із різними протиріччями, котрі існують між Америкою і Росією, спробують лідери країн під час Женевського саміту, що відбудеться 16 червня. Якими очікуваннями від зустрічі президентів "живе" Кремль, повідомляє пропагандистський ресурс "РИА Новости".

«Розібрати завали»: чого Кремль очікує від зустрічі Байдена і Путіна

У Кремлі розповіли, чого чекають від зустрічі Байдена і Путіна. Фото із відкритих джерел

Вже за кілька годин до діалогу Джозефа Байдена і Володимира Путіна буде прикута увага практично всього світу. На думку спікера Кремля Дмитра Пєскова, політики спробують розібратися в існуючих "завалах" стосовно багатьох тем.

В уряді РФ сподіваються, що зустріч у Швейцарії допоможе багатьом робочим процесам між країнами перезапуститися і запрацювати набагато краще. Також президенти спробують з'ясувати, наскільки багато протиріч існує в їхній побудові зовнішньої політики. Ймовірний пошук компромісів, заявляють у Кремлі.

При цьому Дмитро Пєсков зазначив, що тривалість саміту може значно перевищити раніше анонсовані п'ять годин. Це пов'язано з тим, що порядок денний робочої зустрічі вельми насичений, і нікого не здивує, якщо Байден і Путін не "вмістяться" у відведений час.

Варто підкреслити, що діалог президентів не буде відбуватися "тет-а-тет". Разом із главами держав за стіл переговорів сяде кілька їхніх радників. Поки серед учасників точно очікуються американський держсекретар Ентоні Блінкен і керівник російського МЗС Сергій Лавров.

Створені й спеціальні делегації, члени яких можуть відповідати за один конкретний напрямок імовірних переговорів. При цьому можливість особисте спілкування Байдена і Путіна, без "зайвих" очей і вух, також не виключається.

Лідери країн повинні обговорити багато дипломатичних питань щодо відносин між державами. Також в Кремлі зазначають, що позицію Байдена щодо України офіційно помітили, за необхідності буде позначено і думка Російської Федерації.

На думку Дмитра Пєскова, настрій перед зустріччю президентів є дуже суперечливим. Попри деякі позитивні рішення (вочевидь, мається на увазі відмова від частини санкцій проти "Північного потоку-2" — ред.), США продовжують поводитися агресивно, запевняє спікер Кремля. Як приклад, політик призводить недавню заяву про необхідність стримувати Росію і її дії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що, на думку нардепа, що Путіну варто почути від Байдена щодо України. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як експерти оцінюють ймовірність настання миру на Донбасі після Женевського саміту президентів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини