Головна Новини Світ Росія РПЦ випустила книгу з пропагандою війни
commentss НОВИНИ Всі новини

РПЦ випустила книгу з пропагандою війни

РПЦ опублікувало збірку з військовою пропагандою

2 грудня 2023, 21:23
Поділіться публікацією:

Російська православна церква випустила книгу "Жити — батьківщині служити", в якій прославляється війна. Інформація про вихід книги опублікована на сайті видавництва Московської патріархії, повідомляє портал "Коментарі".

РПЦ випустила книгу з пропагандою війни

РПЦ пропагує війну. Фото з відкритих джерел

До книги, яку випустила РПЦ, ввійшли прислів'я, біблійні цитати і висловлювання про війну, службу в армії та "ворогів Росії".

В анотації збірки зазначається, що включені до неї вислови "вчать, як потрібно ставитися до батьківщини" та "налаштовують на військові будні і зміцнюють волю до перемоги".

Також в анотації наголошується на необхідності бути "покірним усякому людському начальству", позаяк "всяка влада від Бога".

Збірка РПЦ називає війну "богоугодною справою".

Книжка складається з наступних розділів: "Святі отці про війну, мир і російське воїнство"; "Закличуть — ми не потужимо: батьківщині послужимо"; "Без риття нема на війні життя"; "Стройова підготовка — сила, бравість і вправність"; "Стійкий солдат не знає слова "назад"; "Таємницю бережи — честь бережи"; "Земля руська вся під Богом"; "Про ворогів нашої батьківщини"; "Правда проти неправди" та інших.

У збірнику є висловлювання архієпископа Інокентія Херсонського і Таврійського про оборону Севастополя в Кримській війні 1854-1855 років.

У книжці також наводяться слова преподобного Макарія Оптинського про те, що не варто боятися вмирати на війні, оскільки "ті, хто поклали живіт свій на брані, вірно, отримають відпущення гріхів, і багато хто увінчається нетлінними вінцями слави Небесної".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що патріарх Російської православної церкви Кирило заявив, що "молитиметься" за те, щоб президент Росії Володимир Путін і надалі "продовжував працю на благо Росії та її народу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 грудня 2023, 22:15

А наші фанатики лоби продовжують бити у цій секті - томос від Бариги з Наріком, бач іншій. Те, що юдейський Бог зараз і раніше ставав на сторону Росії, ні на кого не діє. Міняти треба все, досить тягнути у старе. Замість імперської Україна - Русь. Повертати зраджену 1000 років тому віру. Безжально викидати патріотичне ганчір'я: Бандеру Шухевича; всю жалісну нафталінову культуру. Навіть мову міняти на англійську. Треба дивитись вперед і розвиватись. Потрібен повністю новий рух у всьому.


Новини