Головна Новини Світ Росія Руйнівний крок: Росія відреагувала на розміщення у Європі тисяч американських військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Руйнівний крок: Росія відреагувала на розміщення у Європі тисяч американських військових

Росія критикує військові дії США як "руйнівний крок"

3 лютого 2022, 10:34
Поділіться публікацією:

Заступник міністра закордонних справ Росії заявив, що рішення США розгорнути понад 3000 американських військових у Німеччині, Польщі та Румунії є "руйнівним кроком", який ускладнює досягнення компромісу щодо України. Про це повідомляє Reuters.

Руйнівний крок: Росія відреагувала на розміщення у Європі тисяч американських військових

Заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко - фото з відкритих джерел

Олександр Грушко заявив, що такий крок президента США Джо Байдена "підвищить військову напругу та зменшить простір для політичних рішень", а також "порадує" українську владу, яка продовжуватиме саботувати Мінську угоду "безкарно". Мінські домовленості 2014 та 2015 років були покликані досягти політичного врегулювання на сході України, включаючи більшу автономію.

У середу США заявили, що відправляють 1700 військовослужбовців з 82-ї повітряно-десантної дивізії до Польщі, тоді як штабний підрозділ з близько 300 осіб з 18-го повітряно-десантного корпусу переміститься до Німеччини, а бронетанковий підрозділ чисельністю 1000 осіб перекидається з Німеччини до Румунії.

Цей крок є відповіддю на розгортання Росією понад 125 000 військовослужбовців на відстані удару від українського кордону, включаючи майже половину наявних батальйонних тактичних груп і підрозділів підтримки.

Джон Кірбі, речник Пентагону, сказав, що рухи США "покликані стримувати агресію та посилювати наші оборонні можливості в прифронтових союзних державах". Ми очікуємо, що вони переїдуть найближчими днями".

Російський президент Володимир Путін "продовжує додавати сили, загальні зброї, наступальні можливості, навіть протягом останніх 24 годин він продовжує додавати в західній Росії та Білорусі, а також у Середземному морі та північній Атлантиці. Він не виявив жодних ознак зацікавленості чи бажання знизити напругу", — додав Кірбі. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", США просить Китай, Японію та Індію постачати газ до Європи, якщо Росія нападе на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини