Головна Новини Світ Росія Саміт НАТО у Вашингтоні: Кремль скаржиться на утиск прав пропагандистів
commentss НОВИНИ Всі новини

Саміт НАТО у Вашингтоні: Кремль скаржиться на утиск прав пропагандистів

Пєсков поскаржився на відмову в акредитації журналістам РФ, які хотіли потрапити на саміт НАТО у Вашингтоні

1 липня 2024, 18:59
Поділіться публікацією:

Зовсім скоро у Вашингтоні має відбутися саміт НАТО російські журналісти — пропагандисти намагалися також потрапити туди, але їм відмовили. Про це заявив речник Путіна Дмитро Пєсков, який по своєму прокоментував відмову в акредитації російським журналістам на саміт НАТО. Його слова цитують російські пабліки. 

Саміт НАТО у Вашингтоні: Кремль скаржиться на утиск прав пропагандистів

Дмитро Пєсков (фото з відкритих джерел)

"Це утиск прав представників ЗМІ. Це свідчить про те, що НАТО і служби Північноатлантичного альянсу вдаються до дискримінаційної політики щодо ЗМІ за приналежністю до країни, що є абсолютно неприпустимим і суперечить усім нормам і принципам інформаційної відкритості та транспарентності. Хоча ні того, ні іншого від цього Альянсу ми не чекаємо. Ми звичайно ж рішуче засуджуємо такі дискримінаційні вправи з боку НАТО", — поскаржився Пєсков.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що стало відомо, чи запросять Україну приєднатися до альянсу під час саміту НАТО. Віце-прем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, заявила, що в Україні немає ілюзій стосовно очікувань від саміту НАТО у Вашингтоні. Проте, незважаючи на це, Київ все одно буде закликати союзників до прийняття рішення про запрошення України до членства, яке мало б мати юридично зобов'язальний характер.

Стефанішина підкреслила, що Київ розуміє, що ймовірність отримання запрошення до Альянсу на саміті у Вашингтоні є мінімальною, але незважаючи на це, Україна продовжить закликати союзників до такого кроку. Вона нагадала, що Україна вже до минулорічного саміту у Вільнюсі висунула ідею про запрошення у форматі, що мав би бути юридично зобов'язальним.

Стосовно попередніх заяв щодо перспектив членства України в НАТО, Стефанішина зауважила, що вони досі залишаються лише словами.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини