Головна Новини Світ Росія Санкції не працюють: РФ продовжує купувати чипи у США і Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції не працюють: РФ продовжує купувати чипи у США і Європі

Санкції не завадили РФ закупити у західних країнах чипів на $1 млрд

25 січня 2024, 22:02
Поділіться публікацією:

Згідно з засекреченими даними російської митної служби, впродовж 9 місяців 2023 року РФ імпортувала передові мікропроцесори від провідних американських і європейських виробників на суму понад $1 млрд. Про це повідомляє видання Bloomberg, передає портал "Коментарі".

Санкції не працюють: РФ продовжує купувати чипи у США і Європі

Росія в обхід санкцій закуповує чипи. Фото з відкритих джерел

За інформацією видання, більше половини імпортованих до Росії напівпровідників та інтегральних схем припадає на західні компанії. А саме – американські Intel Corp, Advanced Micro Devices і Analog Devices Inc та європейські Infineon Technologies AG, STMicroelectronics NV і NXP Semiconductors NV.

Зазначається, що митна документація не дозволяє визначити, хто експортував заборонену технологічну продукцію в Росію, коли її було вироблено та звідки відправлено.

Разом з тим, у компаніях США і Європи заявили, що повністю дотримуються санкційних обмежень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський заслухав доповіді міністра оборони Рустема Умєрова, головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, керівника ГУР Кирила Буданова, голови СБУ Василя Малюка та начальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Шаптали про ситуацію з падінням російського військово-транспортного літака Іл-76 та обмін полоненими. Президент також дав доручення міністру закордонних справ Дмитру Кулебі поінформувати партнерів щодо наявних даних в України про падіння Іл-76.

"Коментарі" також повідомляли, що російські окупанти продовжують залучати до війни проти України найманців з усіх країн світу, щоби мати можливість продовжувати свою загарбницьку політику. На тимчасово окупованих територіях Донецької області помічені найманці з Малайзії, яких супроводжує перекладач та колишні "вагнерівці".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини