Головна Новини Світ Росія Санкції створили проблеми "Газпрому": поставки газу по одному із газогонів різко впадуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції створили проблеми "Газпрому": поставки газу по одному із газогонів різко впадуть

"Газпром" різко знизить постачання газу через "Північний потік - 1"

14 червня 2022, 15:59
Поділіться публікацією:

Російська газова компанія "Газпром" знизить різко постачання через газогін "Північний потік-1", а все через ремонт агрегатів від  компанії Siemens. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на прес-службу компанії.

Санкції створили проблеми "Газпрому": поставки газу по одному із газогонів різко впадуть

У "Газпрому" проблеми через санкції (фото з відкритих джерел)

Відтак росіяни зможуть поставляти через "Північний потік" тільки до 100 млн куб.м газу на добу, при  цьому запланований обсяг становив  167 млн куб. м в добу.

" В цей час поставки газу через газопровід "Північний потік" можуть бути забезпечені в обсязі до 100 млн куб.м на добу", -  повідомили у російській газовій компанії.  

Як пояснили у "Газпромі", різке скорочення поставок сталося через проблеми на компресорній станції "Портова". З ремонту, який проводила німецька компанія  Siemens, не вчасно повернулися  газоперекачувальні агрегати.

Окрім цього, російська компанія має ще й проблеми, що  пов'язані з виробленням міжремонтного ресурсу ГПА і виявленими технічними несправностями двигунів (отримано Припис Ростехнагляду про тимчасову заборону діяльності). "На цей час на компресорній станції "Портова" може бути використано тільки три газоперекачувальних агрегати", — заявили у "Газпромі".

Відомо, що через російську військову агресію німецький конгломерат вирішив піти з ринку Росії та розпочав процедуру припинення всієї виробничої діяльності.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що як працюють антиросійські санкції й на які кроки має піти світ для тиску на росію. Економіст Павло Шеремета в ефірі розповів, в чому особливості економічних санкцій проти росії й коли побачимо ефект та за яких умов. За його словами, прийняті ЄС та США пакети санкцій проти рф таки працюють, однак в росії велика економіка. Якщо порівнювати її з Україною, то різниця у ВВП була в 10 разів до війни 2022 року.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.gazprom.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини