Головна Новини Світ Росія "Сбербанку" загрожує банкрутство: які будуть наслідки санкцій для агресора
commentss НОВИНИ Всі новини

"Сбербанку" загрожує банкрутство: які будуть наслідки санкцій для агресора

Банкам Росії загрожує банкрутство, національна валюта показує все більше "піке"

28 лютого 2022, 12:20 comments1567
Поділіться публікацією:

За останніми даними, австрійський регулятор наклав мораторій на платежі, адже почали забирати депозити з Sberbank Europe AG в Австрії та його дочірних філіалів в Хорватії та Словенії. Клієнти забирають гроші з рахунків, а рубль обвалюється, курс сягнув історичної позначки. За даними Мінфіна, рубль впав по відношенню до долара та євро 28 лютого: 1 долар 117 рублів, 1 євро — 132 рублі. Про це повідомляє DW.

"Сбербанку" загрожує банкрутство: які будуть наслідки санкцій для агресора

Фото ілюстративне / Pixabay

Європейські дочірні компанії російського "Сбербанку" можуть стати банкрутами через жорсткі санкції проти РФ. Наразі ліквідна позиція "Сбербанка"  погіршилася, а от доступних заходів для покращення ситуації в фінінституту немає.

Наразі мораторій накладено на платежі до 2 березня. Єдиний виняток — виплати вкладникам, що можуть зняти не більше 100 євро на день для найнеобхідніших потреб. Також депозити сумою до 100 000 євро захищені законодавством Австрії та системою страхування внесків.

На Путіна та Лаврова наклали санкції США, Євросоюз, Австралія, Канада, Великобританія. Євросоюз погодив три пакети жорстких санкцій проти Росії, в тому числі відключення російських банків від  SWIFT, Центробанк не зможе використовувати власні міжнародні резерви, країни Заходу оголосили боротьбу з так званими "золотими паспортами" росіян.

Війна в Україні, яку розв'язала Росія, не залишила байдужих в країнах світу. Тому вони не лише накладають санкції, а й надсилають військову допомогу.

Як повідомляв портал "Коментарі", ворог втратив уже понад 5000 військових на війні в Україні, яку агресор підступно розв'язав, ввівши війська через територію Білорусі. Окупанти обстрілюють інфраструктуру, дитячі садочки, музеї, житлові будинки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини