Головна Новини Світ Росія Ще дві країни можуть закрити кордони з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще дві країни можуть закрити кордони з Росією

Дві європейські країни вслід за Фінляндією можуть закрити свої кордони для Росії

16 листопада 2023, 20:46
Поділіться публікацією:

Керівництво Естонії і Норвегії може наслідувати приклад Фінляндії, закривши переходи на кордоні з Росією. Як пише портал "Коментарі", про це повідомляють естонська газета Postimees та норвезький телеканал NRK.

Ще дві країни можуть закрити кордони з Росією

Пункт пропуску між Естонією і Росією. Фото з відкритих джерел

Уряди Естонії і Норвегії не виключають, що ухвалять рішення про закриття прикордонних пунктів з Росією.  

Керівник прикордонної служби Естонії Вейко Коммусаар заявив 16 листопада, що його країна може закрити кордон з РФ, щоб не допустити нелегальної міграції. 

"В'їзд до Євросоюзу через Естонію можливий тільки для тих, хто має на це всі законні підстави. Ми уважно стежимо за ситуацією. Якщо буде потрібно, ми готові запобігти будь-якій нелегальній міграції. Залежно від ситуації на кордоні це може означати часткове або повне закриття пунктів пропуску", — розповів Вейко Коммусаар.

При цьому Коммусаар повідомив, що Фінляндія попередила Естонію про плани закрити частину пунктів пропуску з РФ.

Своєю чергою очільник естонського Міністерства внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс звинуватив російських прикордонників у тому, що вони пропустили до кордону Естонії вісьмох нелегалів із Сомалі.  

"Біженці, які не мають права на в'їзд до Шенгенської зони, прямують у прикордонні пункти. Росія не повинна пускати в Європу людей, у яких немає візи або будь-яких інших законних підстав", — наголосив глава МВС Естонії.

Вслід за Естонією про можливість закриття кордону з РФ заявила Норвегія.

Керівниця норвезького Міністерства юстиції Емілі Енгер Мель заявила, що Осло може закрити пункт пропуску у Стурскузі, який є єдиним переходом між РФ і Норвегією.

"Ми уважно стежимо за ситуацією. Можливо, для нас буде доречно закрити кордон якнайшвидше, якщо це буде необхідно", — заявила Емілі Енгер Мель.

При цьому, відзначила вона, наразі на російсько-норвезькому кордоні не спостерігається нічого надзвичайного – немає притоку біженців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Фінляндія ухвалила рішення про закриття з 18 листопада чотирьох пунктів пропуску на кордоні з Росією, щоби убезпечити себе від зростаючого потоку мігрантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини