Головна Новини Світ Росія Що в РФ думають про причетність України до теракту в «Крокусі». Шокуючі дані опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Що в РФ думають про причетність України до теракту в «Крокусі». Шокуючі дані опитування

Більша частина росіян вірять в те, що теракт у «Крокус Сіті Холі» влаштувала Україна, про це свідчать дані опитування. Окрім того, абсолютна більшість мешканців РФ не сумнівається у всіх заявах свого диктатора Володимира Путіна

1 квітня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

Росіян спитали, хто ж їм влаштував теракт у "Крокус Сіті Холі". Результати опитування виявилися вражаючими.

Що в РФ думають про причетність України до теракту в «Крокусі». Шокуючі дані опитування

Теракт у "Крокусі"

Зокрема, понад 50% росіян впевнені, що саме Україна влаштувала цей теракт. Більше того, понад 3/4 респондентів заявили, що вважають кремлівського диктатора Володимира Путіна абсолютно надійним джерелом інформації про теракт. Тобто, коли він сказав "це американський ІДІЛ з України" — значить, так і є, вважають росіяни.

Тобто, підкреслює політтехнолог Олексій Голобуцький, 50+% вважають, що теракт вчинила Україна, 27% — ІДІЛ, 6% "колективний Захід", 10% "не певні".

Разом 93% прийняли той чи інший аспект версії Путіна або всю версію в комплексі (з Америкою, ІДІЛ, таджиками і Україною). І тільки 7% щось ризикнули підозрювати: 2% — "російське авторство", 5% "дембеля СВО". Хоча теоретично 5% теж можна долучити до путінської версії: "завербовані американо-українськими ісламістами", так би мовити, підкреслив експерт.

"І в чистому залишку маємо 2% тих, кому око таки муляють підозріло-фсбшні писки на відео, підозріло знайомі методи, підозріло ефективний теракт і відступ, підозріло призначені "відловленими терористами" таджики, підозрілий збіг з переділом майна... Хоча можна ті 2% просто списати на статистичну похибку. Бо Путіну вірять всі росіяни і вважають його рішення непомильними",
— підкреслив Голобуцький.

Нагадаємо, 22 березня в "Крокус Сіті Холі" стався теракт із великою кількістю жертв та постраждалих. Попри те, що відповідальність за теракт взяли на себе радикальні ісламісти, в Росії все ж вважають, що його вчинили українці. Зокрема, секретар Радбезу Росії Микола Патрушев заявив, що теракт точно вчинила Україна. Пізніше таку ж думку висловили і в ФСБ. Там спочатку говорили, що про це свідчить намагання терористів нібито повернутися в Україну, де б їх мали зустрічати, як героїв. Потім у ФСБ заявили, що начебто терористи після теракту мали приїхати в Київ за грошима.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини