Головна Новини Світ Росія Що відомо про авіатрощу гелікоптера Путіна з росЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відомо про авіатрощу гелікоптера Путіна з росЗМІ

Гелікоптер Мі-8 спеціального льотного загону "Росія", який займається перевезеннями перших осіб держави, потрапив в аварію в московському аеропорту Внуково

27 січня 2023, 15:31 comments1997
Поділіться публікацією:

Сьогодні стало відомо про те, що гвинтокрил спеціального льотного загону "Росія", підпорядкованого управлінню справами президента РФ Мі-8, зазнав аварії в московському аеропорту "Внуково", пишуть "Коментарі".

Що відомо про авіатрощу гелікоптера Путіна з росЗМІ

Аварія кремлівського Мі-8. Фото ілюстративне

Машини цього авіазагону забезпечують авіаперевезення президента Росії, прем'єр-міністра, спікерів Держдуми та Ради Федерації, глав Конституційного та Верховного суду Росії, генпрокурора та голови СКР, голови адміністрації Кремля та міністра закордонних справ Росії. Несправність виявилася "у процесі зльоту", повідомила ТАРС прессекретар управління справами президента Росії Олена Крилова. За її словами, було пошкоджено кермовий гвинт — той, що у хвості вертольота.

"Командир повітряного судна вертольота відчув несправність. Зліт припинив. Вертоліт отримав незначні пошкодження. Жертв та постраждалих немає", — відзвітувала Крилова.

В аеропорту ж інцидент Інтерфаксу прокоментували так: "Під час посадки вертоліт зачепив гвинтом землю та отримав пошкодження хвостової частини. Внаслідок події ніхто не постраждав".

ТАРС з посиланням на екстрені служби пише, що версією події розглядається помилка пілотування, а також раптовий порив вітру.

"Окрім членів екіпажу в кабіні вертольота нікого не було", — сказало джерело РИА Новости.

Як писали "Коментарі", Кремль, ймовірно, розгорнув системи ППО в Москві, щоб створити нову "картинку" війни. Так вважають експерти Інституту вивчення війни (ISW), пояснюючи, що таким чином путінський режим намагається посилити інформаційні операції з підготовки населення до затяжної війни в Україні та подальших жертв.

Читайте також на порталі "Коментарі" —  Soft power: Україна увірвалася до ТОП-10 міжнародного рейтингу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини