Головна Новини Світ Росія Що відповіли представники G7 на вимоги країни-агресора платити за газ у рублях
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відповіли представники G7 на вимоги країни-агресора платити за газ у рублях

Нові санкції проти агресора запровадили ще кілька компаній

28 березня 2022, 17:33
Поділіться публікацією:

В уряді країни-агресора підготували документ про те, що ПАТ "Газпром" має внести зміни до чинних контрактів з постачання природного газу щодо зміни валюти платежу на російський рубль. У наказі йдеться, що всі контракти мають бути переписані до 31 березня.

Що відповіли представники G7 на вимоги країни-агресора платити за газ у рублях

Фото ілюстративне / Pixabay

У Європі знову відповіли на такі рішення уряду країни-агресора. Міністр енергетики Німеччини заявив у понеділок, що "Велика сімка" погодилася відхилити вимогу Москви платити за експорт російського газу в рублях. Роберт Хабек заявив журналістам, що "всі міністри G7 повністю згодні з тим, що це (буде) одностороннє та явне порушення чинних контрактів".

Чиновник сказав, що офіційні особи з Франції, Німеччини, Італії, Японії, США, Великої Британії та Канади зустрілися у п'ятницю, щоб узгодити свою позицію, і що також були присутні представники Європейського Союзу. Хабек сказав, що "платежі в рублях неприйнятні, і ми закликатимемо постраждалі компанії не виконувати вимоги Путіна", передає АВС .

Інші країни продовжують вводити санкції, а компанії залишати ринок країни-агресора. Найпопулярніший термінал для учасників ринку цінних паперів Bloomberg більше не надаватиме послуг російським клієнтам. Компанія Carlsberg заявила, що продає свої активи та зупиняє роботу в росії. Санкції проти росії ввели і ОАЕ — припиняють інвестувати в економіку країни-агресора.

"Вперше крута санкція від Об'єднаних Арабських Еміратів: інвестиційний фонд ОАЕ Mubadala Investment Company призупинить інвестиції в росію. Для розуміння, це другий найбільший суверенний фонд ОАЕ (типу державного Фонду добробуту), тому рішення має ще й політичне значення", — написав нардеп Ярослав Железняк.

Як повідомляв портал, за попередніми підрахунками, проти Росії запроваджено вже близько 4400 санкцій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини